Pasaulio spaudoje: nuo erdvėlaivių ekonomikos iki „Apple“ gudrybių

Šią savaitę siūlome jums paskaityti apie keliones po platųjį kosmosą erdvėlaiviais, kritiką buvusiam JAV federalinio rezervo vadovui Alanui Greenspanui, trumpesnės darbo savaitės naudą, kaip iš bitcoinų galima susikrauti turtus ir įtarimus „Apple“ gaminant įrenginius su galiojimo terminu.

Daugiau nuotraukų (1)

Edgaras Savickas

Oct 31, 2013, 2:55 PM, atnaujinta Feb 20, 2018, 4:47 PM

1. Kelionių kaina po platųjį kosmosą taip pat gali būti apskaičiuota, rašo The Economist:

Erdvėlaiviai tiesiog pavergia vaizduotę. Vis dėlto, kai inžinieriai juos projektuoja, jie stengiasi būti kuo griežtesni. Juk erdvėlaiviams, kaip ir tiltams ar motociklams, galioja fizikos dėsniai“.

2. Nauja buvusio FED vadovo knyga leidžia atsigręžti ir dar kartą įvertinti jo darbą, rašo Robertas Samuelsonas iš The Washington Post.

„Metas prikibti prie Alano. Tai yra Alano Greenspano, kurio nauja knyga „Žemėlapis ir teritorija: rizika, žmogiškumas ir prognozių ateitis“ ką tik atsirado knygynuose. Ji suteikia naują galimybę buvusio JAV federalinio rezervo vadovo (nuo 1987 iki 2006 m.) kritikams jį užsipulti“.

3. Ar sutiktumėte dirbti mažiau? The Telegraph galvoja, kad tai būtų naudinga:

„Ekonomistų manymu, trumpesnė darbo savaitė padarytų mus sveikesnius, suteiktų mums prasmingesnį ir tvaresnį gyvenimą ir būtų į naudą aplinkai“.

4. Milijonieriumi tapti galima ne tik laimėjus loterijoje, bet ir investavus į bitcoinus, skelbia The Guardian:

„Neįtikėtinas bitcoinų augimas vos keturių metų laikotarpyje leido vienam norvegui savo pradinę 27 JAV dolerių investiciją, apie kurią jis buvo pamiršęs, paversti 886 tūkst. JAV dolerių“.

5. Vieno The New York Times autoriaus manymu, tai kad „Apple“ produktai pradeda gesti vos tik pasirodžius naujiems – ne sutapimas:

„Iš pradžių galvojau, kad tai tik mano vaizduotės vaisius. Maždaug tuo metu, kaip „Apple“ pristatė „iPhone 5S“ ir „iPhone 5C“, mano senasis „iPhone 4“ pradėjo veikti lėčiau. Jo baterija ėmė greičiau išsikrauti. Tačiau tas pats atsitiko ir daugeliui kitų žmonių, tokių, kaip ir aš, kurie „Apple“ produktus myli be galo“.

Sekite verslo naujienas socialiniame tinkle „Facebook“!

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.