A.Greenspanas: „Eurą išgelbės politinė sąjunga“

Euras gali būti išgelbėtas tik tuo atveju, jeigu Europos Sąjungos šalys susitars dėl politinės sąjungos, sekmadienį interviu „Welt am Sonntag“ sakė buvęs Jungtinių Valstijų federalinio atsargų banko vadovas Alanas Greenspanas, informuoja „EUbusiness“.

Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

2013-11-11 12:51, atnaujinta 2018-02-20 11:14

Bendrąją Europos valiutą „gali išgelbėti tik politinė sąjunga“, laikraščiui sakė 87-erių metų A.Greenspanas, šiuo metu turintis nuosavą konsultacijų verslą.

„Aš netikiu, kad bendra ekonomikos ir valiutų zona gali ilgą laiką egzistuoti, jeigu ją sudaro septyniolika šalių su septyniolika skirtingų socialinių sistemų, – sakė A.Greenspanas. – Euro zonai reikalinga universali politinė sąjunga, į kurią įeitų visos narės arba pagrindinės Europos šalys. Tik tokiu atveju euro zona nesubyrės“, – sakė laikraščiui A.Greenspanas.

Paklaustas, ar pasaulinė finansų krizė, kilusi 2008 metais, galėtų pasikartoti, A.Greenspanas atsakė – „žinoma“.

A.Greenspanas, įtakingiausia figūra ekonomikos politikoje, 1987-2006 m. vadovavo Jungtinių Valstijų federaliniam atsargų bankui.

Spalio pabaigoje A.Greenspanas BBC korespondentui kalbėjo: “... krizė euro zonoje nesibaigs tol, kol nebus pasiekta politinė konsolidacija. Graikijos kultūra skiriasi nuo Vokietijos kultūros – jas jungti į vieną bendrą struktūrą yra ypač sudėtinga. Vienintelis būdas tai pasiekti yra politinė sąjunga, kaip buvo sujungtos Rytų ir Vakarų Vokietijos, bet ir ši sistema nefunkcionuoja taip, kaip turėtų“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.