Lietuva - patraukliausia investuotojams Vidurio ir Rytų Europos regione

Vidurio ir Rytų Europos regione Lietuvos investicinio patrauklumo potencialas vertinamas geriausiai. Pagrindiniai Lietuvos investicinį patrauklumą sąlygojantys veiksniai yra rinkų pasiekiamumas ir konkurencingumas kaštų atžvilgiu. Pagrindiniai trikdžiai yra išteklių -žmonių, kapitalo ir žinių – trūkumas. Tai nurodyta „Pažangios ekonomikos ataskaitoje“, kurią parengė „PwC“ ir Didžiosios Britanijos ambasada Varšuvoje.

Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

2013-11-12 13:35, atnaujinta 2018-02-20 10:33

Ataskaitoje pagal penkis specialius ekonominius indeksus – rinkų pasiekiamumas, plėtrą skatinantys ištekliai, konkurencingumas kaštų atžvilgiu, augimo pastovumas, verslo aplinka – lyginamos išsivysčiusios Europos šalys, Vidurio ir Rytų Europos valstybės ir besivystančios šalys.

Pasak „PricewaterhouseCoopers“ Mokesčių ir teisės skyriaus direktoriaus Nerijaus Nedzinsko, ataskaita apibrėžia aiškią, konkurencingą ir svarbią Lietuvos poziciją Vidurio ir Rytų Europos regione. Atsižvelgiant į 3,6 proc./ realaus BVP augimą 2012 m. ir prognozuojamą 3,4 proc. augimą 2013 m. ir 2014 m., Lietuva rodo stabilios plėtros potencialą. Tokį Lietuvos potencialą patvirtina ir 2013 m. tarptautinės kreditų reitingų agentūros „Fitch“: Lietuvai suteiktas aukštesnis skolinimosi reitingas.

Pagal „Pažangios ekonomikos ataskaitą“ Čekijos Respublika, Slovakija, Lenkija ir Baltijos šalys yra keturios pirmaujančios rinkos, vertinant plėtros sąlygas ir ekonomikos dydį.

„Lietuva jau įrodė, kad yra patraukli šalis investuotojams, tokiems kaip „Barclays“ ir „Western Union“. Mes tikimės tolesnio susidomėjimo ir daugiau norinčių investuoti Lietuvoje“, – svarsto N.Nedzinskas.

EP Rinkimai

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.