Viena patraukliausių studentų praktikos vietų - „Lietuvos ryto“ grupė

Vos 6 proc. studentų tikisi įsidarbinti įmonėje, kurioje atlieka praktiką, o darbdaviai sako, kad būtent praktika yra tiesiausias būdas žmogui susirasti darbą. „Lietuvos ryto“ grupė yra viena patraukliausių įmonių, kurioje studentai norėtų atlikti praktiką. Tai paaiškėjo Lietuvos aukštųjų mokyklų studentų ir absolventų apklausoje, kurią atliko jaunimo organizacija „AIESEC Lietuva“.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Nov 19, 2013, 7:27 PM, atnaujinta Feb 20, 2018, 6:49 AM

Žiniasklaidą ir rinkodarą studentai išrinko patraukliausia praktikos sritimi, tačiau patraukliausia bendrove tapo „Swedbank“. Studentai taip pat norėtų atlikti praktiką ir tokiose įmonėse, kaip „Novaturas“, „JCDecaux Lietuva“, „Microsoft“, „Barclays“ ar „Western Union“.

„Studentams praktika yra, ko gero, svarbiausias dalykas ieškant darbo. Kelis dešimtmečius mes rengdavome karjeros dienas, kur padėdavome studentams užmegzti kontaktus su darbdaviais. Tačiau pastaruosius dvejus metus pakeitėme kryptį ir orientuojamės į praktikos skatinimą“, - sakė „AIESEC Lietuva“ praktikų renginio „Tavo kelias“ organizatorė Aistė Liškauskaitė.

Trečiadienį vykusiame renginyje dalyvavo 200 studentų, o renginio dalyvės, tokios bendrovės kaip SEB, „Lidl“ KPMG, „Omnitel“, PZU studentams pasiūlė 99 laisvas praktikos vietas. Po renginio ketvirtadalis studentų jau žinojo, kur pradės savo karjerą.

„Tyrimai rodo, kad yra aiškūs skirtumai, kaip būsimų darbuotojų ugdymą įsivaizduoja švietimo įstaigos, darbdaviai ir patys studentai. Požiūriai skirtingi ir akivaizdu, kad reikia kalbėtis, būtent praktika išsprendžia dalį problemos.

Darbdaviams tai padeda kokybiškai, greitai įvertinti žmogų, suvokti jo žinių lygį. Studentai įgyja patirties ir nesvarbu, kad jie, galbūt, neliks toje įmonėje, bet kitas darbdavys jau tai vertins kaip patirtį, be kurios darbą susirasti būtų sunku“, - sakė „Microsoft Lietuva“ generalinis direktorius Kristijonas Kaikaris.

Anot jo, anksčiau įmonės turėjo šaukti šauktis praktikantų, bet dabar situacija jau keičiasi ir švytuoklė pamažu persirita į studentų pusę – jie siūlosi ateiti, ieško galimybių įgyti žinių, o gal ir darbo vietą.

„Labai daug studentų atlieka fiktyvią praktiką ir tai yra liūdna. Taip pat, kaip ir tai, kad dažnas darbdavys į studentą žiūri, ne kaip į potencialų specialistą, bet labai pigią darbo jėgą. Kita vertus į Lietuvą ateinančios užsienio kompanijos atsineša tam tikrą kultūrą, požiūrį – jos nešvaisto savo darbo vietų fiktyvioms praktikoms, o investuoja į jaunimą, kuris kada nors gali tapti jų darbuotojais“, - sakė A.Liškauskaitė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.