ES siūlo naikinti pelno mokesčių sistemos spragas

Europos Sąjunga (ES) pareiškė planuojanti naikinti pelno mokestį reglamentuojančių įstatymų spragas, kurios leidžia kai kurioms bendrovėms mokėti nedidelį mokestį, arba jo nemokėti visai nukreipiant pelną į užsienį. Didžiulis pasipiktinimas kilo dėl didelių bendrovių, pavyzdžiui, „Apple“ ar „Google“ mokesčių politikos, leidusios šioms nemažai sutaupyti. Apie tai praneša „EUbusiness“.

Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Nov 25, 2013, 5:08 PM, atnaujinta Feb 20, 2018, 4:05 AM

Europos Komisija (EK), darydama mokesčių sistemos pataisas, siekia padidinti nacionalinių biudžetų mokestines pajamas taupymo priemonių taikymo laikotarpiu, taip pat užtikrinti, kad visos įmonės tinkamai mokėtų mokesčius.

„Mes nebegalime sau leisti turėti išlaikytinių, kurie ES gauna milžinišką pelną, tačiau niekaip neprisideda prie regiono biudžeto“, – sakė už mokesčius, muitų sąjungą, auditą ir kovą su sukčiavimu atsakingas EK narys Algirdas Šemeta.

Vadovų susitikime gegužę ES lyderiai įsipareigojo glaudžiau bendradarbiauti kovojant su mokesčių vengimu ir sukčiavimu po to, kai atsirado pranešimų, kad kai kurios stambios bendrovės naudojosi sistemos spragomis ir mokėjo labai nedidelius mokesčius nuo tarptautinių operacijų metu gaunamo pelno.

Pirmadienį EK pasiūlė keisti 1990 metų įstatymą, kuriuo buvo siekiama išvengti dvigubo apmokestinimo bendrojoje rinkoje, nes tomis pačiomis nuostatomis besinaudodamos kai kurios bendrovės nemokėjo jokių mokesčių.

Įmonės naudojosi vadinamomis hibridinėms paskolomis, kurios gali būti traktuojamos ir kaip skola ir kaip nuosavas kapitalas, be to kai kuriose valstybėse tokioms paskoloms suteikiamos mokestinės lengvatos. Paprastai bendrovės steigdavo antrines savo įmones būtent tokiose šalyse ir taip mažino mokesčius. EK teigia, kad paskola turi būti apmokestinta pagal valstybės, kurioje užregistruota pirminė įmonė, įstatymus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.