Pasaulio prekybos apimtys kyla

Pasaulio ekonomika atsigauna – prekybos apimtys didėjo tiek rugsėjo mėnesį, tiek visą trečiąjį šių metų ketvirtį. Tokią nuomonę pirmadienį išsakė Nyderlandų ekonominės politikos analizės biuras. Tarnyba nurodo, kad rugpjūčio-rugsėjo mėnesiais pasaulio eksportas ir importas pakilo 0,8 procento, praneša „Dow Jones“.

Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Nov 25, 2013, 4:36 PM, atnaujinta Feb 20, 2018, 4:05 AM

Prekybos apimtys buvo ūgtelėjusios ir šių metų liepą, todėl trečiąjį ketvirtį eksportas ir importas buvo 1,1 proc. aktyvesnis nei antrąjį. Balandžio-birželio mėnesiais eksportas ir importas siekė vos 0,3 procento.

Stipriausiai pakilo besivystančios Azijos rinkos: importas čia pakilo 2,5 proc., o eksportas 1,1 procento. Centrinėje ir Rytų Europoje rodikliai atitinkamai padidėjo 3,2 ir 1,7 procento.

Euro zonoje ir Lotynų Amerikos regione importas smuko. Eksporto nuosmukis užregistruotas JAV, Japonijoje, Afrikoje ir Artimuosiuose Rytuose.

Praėjusią savaitę Ekonominio bendradarbiavimo ir plėtros organizacija (EBPO) sumažino 2014 ir 2015 metų pasaulio ekonomikos augimo bei pasaulinės prekybos apimčių prognozes. Gegužės mėnesį EBPO tikėjosi, kad 2014 metais prekyba kilstelės 3,6 proc., o 2015 m. – 5,8 proc., tačiau naujoji prognozė parodė, kad jie turėtų atitinkamai siekti 3 ir 4,8 procento.

Nyderlandų ataskaitos duomenys gali apmalšinti susirūpinimą pasaulio ūkio plėtra ir atsigavimu.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.