„Rail Baltica“ gali žlugti dėl Lietuvos kaltės

Europos Parlamento nariai bijo, kad „Rail Baltica 2“ projekto įgyvendinimas gali žlugti dėl papildomų sąlygų, kurias pateikė Lietuvos vyriausybė. Apie tai pranešė nacionalinė Estijos televizija ETV.

Lietuva nori, kad „Rail Baltica“ siektų Vilnių.
Lietuva nori, kad „Rail Baltica“ siektų Vilnių.
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Dec 6, 2013, 4:56 PM, atnaujinta Feb 19, 2018, 10:54 PM

Europos Parlamente susirinkusi Baltijos šalių atstovų grupė pabrėžia, kad visos Europos Sąjungos (ES) institucijos palaiko „Rail Baltica 2“ projektą, tačiau šalys turėtų veikti greičiau, kitaip jos gali netekti ES fondų finansavimo.

Europos Parlamento pirmininko Martino Schulzo teigimu, projektas remiamas nemenkomis lėšomis. Iš viso projektui skirti 26 mlrd. eurų, t.y. dešimtadalis visų lėšų, skirtų bendriems Europos valstybių projektams naujuoju finansiniu laikotarpiu.

Projekto vykdymo darbai turi būti pradėti iki 2016 metų, kitaip Baltijos valstybės gali netekti finansavimo. Todėl, jeigu norima viską atliki laiku, bendra įmonė turi būti įkurta sausio mėnesį.

Pasak Estijos europarlamentaro Ivario Padario, jeigu viena iš trijų Baltijos valstybių ir toliau kels papildomas sąlygas, projekto pradžios terminams iškils grėsmė. Lietuvos vyriausybė nurodo, kad geležinkelio linija turėtų sieti Rygą ir Taliną su Vilniumi, o ne su Kaunu, kaip nurodoma projekte. Kaimyninių šalių atstovų teigimu, daryti bet kokius linijos pakeitimus jau per vėlu.

Savo ruožtu Lietuvos transporto ministro pavaduotojas Arijandas Šliupas tvirtina, kad šalies valdžia nesiekia sudaryti kliūčių visoms trims valstybėms nuo sausio 1 d. sukurti bendrą įmonę.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: R. Žemaitaitis sulaužė priesaiką – ar gali kandidatuoti?