Ch.Lagarde Europos bankų būklė kelia abejonių

Tarptautinio Valiutos Fondo (TVF) vadovė Christine Lagarde ketvirtadienį pareiškė, kad dėl Europos bankų būklės vis dar lieka nemažai klaustukų ir kad planuojami streso testai galbūt padės susigrąžinti pasitikėjimą bankais, informuoja „EUbusiness“.

Ch.Lagarde ketvirtadienį pareiškė, kad dėl Europos bankų būklės vis dar lieka nemažai klaustukų.<br>M.Kulbio nuotr.
Ch.Lagarde ketvirtadienį pareiškė, kad dėl Europos bankų būklės vis dar lieka nemažai klaustukų.<br>M.Kulbio nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Jan 10, 2014, 2:23 PM, atnaujinta Feb 17, 2018, 5:24 PM

Kaip skelbia „Project Sindicate“, Ch.Lagarde pareiškė, kad Europa atsidūrusi „ypatingoje sandūroje“: jau matyti atsigavimo požymių, tačiau augimas vis dar „netolygus ir nesubalansuotas“.

„Nors nemažai šalių rodo neblogus rezultatus, bendra paklausa išlieka vangi, o nedarbas kai kuriose bloko šalyse – neleistinai aukštas, ypač tarp jaunimo, – sakė Ch.Lagarde. – Viena iš sričių, kelianti didelių abejonių ir neapibrėžtumo, yra bankų būklė“.

„Planuojami streso testai ir aktyvų kokybės apžvalga gali padėti susigrąžinti pasitikėjimą ir paankstinti finansinę integraciją, bet tik tuo atveju, jei jie bus atlikti deramai“, – sakė TVF vadovė.

Europos centrinis bankas (ECB) skelbė apie planus atliktų bankų testus šiais metais, siekdamas įsitikinti, kaip bankams sekasi atkurti savo kapitalą, būtiną naujoms krizėms atremti.

Ch.Lagarde taip pat paragino euro zoną padidinti paklausą ir paspartinti reformas, kurios padėtų sukurti naujų darbo vietų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.