Valdžia ramina: „Euras padės Lietuvai išeiti iš krizės“

Už euro įvedimą atsakingas Europos Komisijos komisaras Olli Rehnas nesureikšmina kai kurių Lietuvos politikų pareiškimų, kad Lietuva dar nėra pasiruošusi pakeisti savo valiutą kitais metais. Finansų ministras Rimantas Šadžius tikina, kad tai padariusi mūsų šalis galės galutinai įveikti ekonomikos krizę.

Daugiau nuotraukų (1)

Martynas Čerkauskas

Jan 11, 2014, 11:05 AM, atnaujinta Feb 17, 2018, 4:42 PM

Penktadienį su kaimyninių šalių ir Europos Komisijos atstovais Rygoje susitikęs finansų ministras pasidžiaugė, kad Latvijoje, kuri eurą įsivedė šiemet, yra geros nuotaikas, o euro įvedimas jiems pavyko.

„Tai reikšmingas įvykis Latvijos istorijoje. Ne tik ekonominis, bet ir politinis“, - šeštadienį sakė finansų ministras.

Jis tikina, kad jam Rygoje buvo labai smagu girdėti gerus palinkėjimus Lietuvai. Visi laukia, kad 2015 metais mes prisijungsime prie euro zonos.

„Šiandien mes pradėjome naują etapą ir naują darbą, kad euras būtų įvestas Lietuvoje“, - šeštadienį Vilniuje susitikęs su O.Rehnu sakė ministras. Baigus euro įvedimo procedūras Latvijoje, dabar Europos Komisijos komisaras O.Rehnas rūpinsis euro įvedimu Lietuvoje.

Šeštadienį O.Rehnas ir R.Šadžius kalbėjo apie Lietuvos pasiekimus, ką mes dar turime padaryti, kad euro įvedimas būtų sėkimas ir atneštų Lietuvai visokiariopos naudos.

„Mano nuomone, euro įvedimas yra būtina sąlyga sėkmingai Lietuvos ekonominei plėtrai. Europos Komisijos požiūris yra toks pats. Vadinasi, mes turime stengtis“, - kalbėjo finansų ministras.

R.Šadžius sako, kad euras padės Lietuvai galiausiai išeiti iš ekonominės krizės, gerinti žmonių gyvenimą.

Bendraudamas su Lietuvos žurnalistais komisaras pažymėjo, kad po Latvijos greičiausiai Lietuva yra kita būsima euro zonos narė. Todėl šie metai bus labai svarbūs visai šaliai.

Euro įvedimas mums yra svarbus ir dėl to, kad Latvija ir Estija jau turi eurą.

„Europos Komisija sveikina Lietuvos pastangas pasiekti įvesti eurą būtinus kriterijus“, - šeštadienį Vilniuje kalbėjo komisaras. Jis pabrėžė, kad Europos Komisija atidžiai vertins, ar Lietuvai atitiks visus ekonominius kriterijus.

Paklaustas, kokią įtaką sprendimui dėl Lietuvos perspektyvų euro zonoje gali turėti Seimo pirmininkės Loretos Graužinienės ir kai kurių partijų pasisakymai, kad Lietuva yra nepasiruošusi įvesti euro, O.Rehnas teigė, kad Europos Komisija nesikiša į šalies vidaus reikalus ir vidines politikų diskusijas, kurios yra suprantamas, ypač mažoje valstybėje, kuri stengiasi išsaugoti savo indentitetą.

O.Rehnas leido suprasti, kad Europos Komisijai svarbiausias Lietuvos Vyriausybės pasiryžimas įvesti eurą kitais metais.

Jis taip pat priminė, kad stodama į Europos Sąjungą Lietuva jau įsipareigojo prisijungti prie euro zonos, taigi referendumas dėl euro įvedimo Lietuvoje nėra būtinas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.