Dėl minimalios algos jau sutinka derėtis

Seimo pirmininkė Loreta Graužinienė toliau kartoja, kad, jeigu nuo 2015 metų Lietuva įsives eurą, tai kils ir minimali mėnesinė alga (MMA). Tačiau jos tonas sušvelnėjo.

Seimo pirmininkė L.Graužinienė toliau kartoja, kad nuo kitų metų MMA turi siekti 1509 litus, tačiau sutinka dėl to derėtis.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Seimo pirmininkė L.Graužinienė toliau kartoja, kad nuo kitų metų MMA turi siekti 1509 litus, tačiau sutinka dėl to derėtis.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jan 15, 2014, 10:21 AM, atnaujinta Feb 17, 2018, 12:48 PM

Trečiadienį komentuodama Premjero Algirdo Butkevičiaus pareiškimą, kad, jeigu Lietuva nuo kitų metų neįsives euro, jis atsistatydinsiąs, L. Graužinienė sakė besitikinti, kad Lietuva atitiks įsivesti eurui reikalingus kriterijus, tačiau viskas priklausys nuo šalies ekonomikos.

„Diskutavome, kad įvedus eurą, kaip ir kitose valstybėse, būtina, kad minimali alga kiltų. Klausimas – kiek ir kokiais terminais. Kad jinai turi pakilti, sutarė visi koalicijos partneriai. Jeigu įvesime eurą 2015 metais, tai nuo 2015-ųjų ji irgi turės kilti, nes tikrai to reikalaus mūsų pakilęs vartojimas, vartojimo kainos ir namų ūkio išlaidos“, – trečiadienį tradiciniam interviu „Žinių radijui“ sakė L. Graužinienė.

Pasak Seimo Pirmininkės, kiek didės MMA, yra derybų klausimas. „Darbiečiai“, anot jų vadovės, laikosi nuomonės, kad per 2015 metais minimali alga turi būti 1509 litai, „tvarkiečiai“ rinkimų programoje siūlė dar didesnį skaičių.

„Tačiau tai yra derybų ne tik tarp politikų, bet ir tarp verslo bei profsąjungų klausimas“, – sakė Seimo Pirmininkė.

Finansų ministras Rimantas Šadžius anksčiau prognozavo, kad MMA galėtų kilti apie 5 proc.

„Jeigu vadovautumės logika, kad MMA turi siekti 50 proc. vidutinio darbo užmokesčio, tai ji jau šiandien turėtų būti didesnė. Vadinasi, mes to susitarimo ne visai laikomės. Jeigu mes dabar vėluojame su savo įsipareigojimais, tai vėliau mes turėsime iš karto šiek tiek didesnę sumą pakelti“, – teigė L. Graužinienė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.