Tarptautinių kreditorių trijulė ateityje bus nebereikalinga

Europos Sąjungai ilgainiui nebeprireiks "troika" pramintų tarptautinių kreditorių – Europos Komisijos, Tarptautinio valiutos fondo (TVF) ir Europos centrinio banko (ECB) – pagalbos.

Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir "Lrytas.lt" inf

Jan 15, 2014, 9:15 AM, atnaujinta Feb 17, 2018, 12:53 PM

Tokią ateitį piešia buvęs ECB prezidentas Jeanas Claude'as Trichet, ėjęs šias pareigas 2003-2011 metais. Anot jo, naujas kovos su krizėmis mechanizmas veiks kaip įspėjimas apie artėjančias problemas, o ne kaip paskutinė viltis nuo jų išsigelbėti.

J.C.Trichet nuomone, kreditorių trijulė gana sėkmingai įvykdė savo įsipareigojimus tokiomis sudėtingomis ekonominėmis ir politinėmis sąlygomis. Ypač sudėtinga padėtis buvo Ispanijoje ir Graikijoje, kurių ekonomikos sudaro 40 proc. euro zonos šalių bendrojo vidaus produkto.

Kartu J.C.Trichet pabrėžė, kad visus sprendimus kreditoriai priimdavo dalyvaujant Europos valstybių vadovams. Iš dalies dėl šios priežasties ECB vilkino sprendimą dėl Graikijos valstybės skolos restruktūrizavimo. Mat buvo būtina gauti garantijas iš visų Europos lyderių, kad jie neseks Graikijos pavyzdžiu, nes toks elgesys greičiausiai paskatintų masines spekuliacijas nei investicijų į ES srautus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.