Darbdaviai piestu stoja prieš 1509 litų algą

Vyriausybei svarstant planus kitais metais didinti minimalią mėnesio

Darbdaviai siūlo MMA sieti su vidutiniu atlyginimu, kuris skirtinguose šalies regionuose yra nevienodas.<br>D.Umbraso nuotr.
Darbdaviai siūlo MMA sieti su vidutiniu atlyginimu, kuris skirtinguose šalies regionuose yra nevienodas.<br>D.Umbraso nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

Jan 21, 2014, 5:40 PM, atnaujinta Feb 17, 2018, 6:43 AM

„Mes pasiruošę derėtis, kalbėtis ir ieškoti kompromiso. Sutarėme dėl MMA į Trišalę tarybą vėl rinktis kovą, kai bus žinomi naujausi statistiniai duomenys, paprašėme informacijos iš „Sodros“.

Dėl mažesnės MMA kai kuriuose sektoriuose mes pasiryžę kalbėtis. Laukiame argumentuotos nuomonės, konkrečių faktų, pagrindimo, tačiau ne verkimo, jog padidinus MMA verslas bankrutuos“, – sakė Lietuvos profesinių sąjungų konfederacijos pirmininkas Artūras Černiauskas.

Jo teigimu, profesinės sąjungos yra suinteresuotos, kad žmonės turėtų darbo vietas ir legaliai gautų kuo geresnį atlygį.

Lietuvos verslo darbdavių konfederacijos vadovas Danas Arlauskas po Trišalės tarybos posėdžio antradienį sakė, kad verslininkai iškėlė savo sąlygas: jei MMA nebus depolitizuota, susieta su vidutinio atlyginimo dydžiu bei diferencijuojama – jie derybose nedalyvaus.

„Mes pateikėme savo sąlygas. Jei į jas nebus atsižvelgta, nematome prasmės dalyvauti derybose“, – sakė D.Arlauskas.

Pasak jo, darbdaviai siūlo MMA sieti su vidutiniu atlyginimu, kuris skirtinguose šalies regionuose yra nevienodas: Vilniaus apskrityje - apie 2,7 tūkst. litų, o Tauragės – 1,6 tūkst. litų.

„Minimalią mėnesio algą pakėlus iki 1509 lito, Vilniuje ji sudarytų maždaug pusę vidutinio atlyginimo, tačiau Tauragėje – apie 80 proc. Be to, mes remiamės Darbo kodeksu ir reikalaujame, kad MMA būtų diferencijuojama pagal regionus, darbuotojų grupes, verslo šakas“, - sakė D.Arlauskas.

Lietuvos pramonininkų konfederacijos atstovai iškėlė dar vieną sąlygą - jeigu MMA bus padidinta, ji turės būti mokama visų sąžiningai, netrumpinant darbuotojams darbo dienų ir neprisidengiant kitomis priežastimis, kai alga liktų nepakitusi.

Šiai išlygai teigė pritariantis ir profesinių sąjungų konfederacijos vadovas A.Černiauskas.

D.Arlauskas neprognozavo, kada bus apsispręsta dėl dalyvavimo derybose dėl MMA.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.