Dėl emigrantų rauda, o imigraciją visai pamiršo

Vyriausybė šiandien patvirtino Migracijos politikos gaires ir puolė girtis vykdysianti šiuolaikinę migracijos politiką bei skatinsianti susigrąžinti Lietuvos piliečius iš užsienio valstybių. Užtat imigracijai skirta itin mažai vietos. Tai užkliuvo „Swedbank“ analitikui Nerijui Mačiuliui.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jan 22, 2014, 3:05 PM, atnaujinta Feb 17, 2018, 5:51 AM

„Migracijos politikos gairėse atsargiai tarp eilučių užsimenama ir apie tai, kad bus bandoma paskatinti imigraciją – sudaryti palankesnes sąlygas įsidarbinti užsienio specialistams.

Apie imigraciją Lietuvoje kalbėti yra tabu, todėl nenustebčiau jei sekantis referendumas susirūpinusių tautiečių bus inicijuojamas „dėl uždraudimo trečiųjų šalių piliečiams dirbti ir gyventi Lietuvoje“, – savo „Facebook“ paskyroje rašė analitikas.

Anot jo, deja, labiausiai imigracijos bijo ir jai priešinasi tiem kurios jiems labiausiai reikia. Mat pagal Eurostato duomenis bei prognozes, šiuo metu Lietuvoje šimtui darbingo amžiaus gyventojų tenka 24 pensinio amžiaus gyventojai, o už kelių dešimtmečių jų jau bus daugiau nei 50.

„Priminsiu, kad senatvės pensijoms mokėti (ir nesumokėtoms pensijoms kompensuoti) yra tik du šaltiniai – dirbančiųjų asmenų įmokos „Sodrai“ ir... skolinti pinigai.

Beje, gairėse trūksta vieno svarbaus elemento – kokie dyvai jaunus ir išsilavinusius specialistus vilios į Lietuvą, o ne į kitas atviras ir pažangias pasaulio šalis?“, – įspūdžiais dalijosi N.Mačiulis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.