Pramonininkų vadovas R.Dargis: „Eurui alternatyvų nėra“

Su prezidente Dalia Grybauskaite susitikęs Lietuvos pramonininkų konfederacijos prezidentas Robertas Dargis teigė, jog įsivesti  eurą Lietuvoje būtina. Pasak jo, po to, kai kaimynai latviai įsivedė bendrą Europos valiutą nuo šių metų pradžios, Lietuva nebeturi kito pasirinkimo.

Su D.Grybauskaite susitikęs R.Dargis paskelbė apie pramonininkų pritarimą sprendimui įvesti eurą.<br>M.Kulbio nuotr.
Su D.Grybauskaite susitikęs R.Dargis paskelbė apie pramonininkų pritarimą sprendimui įvesti eurą.<br>M.Kulbio nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

2014-01-22 12:25, atnaujinta 2018-02-17 06:01

Pramonininkai pritaria sprendimui įsivesti eurą. Buvo tam tikrų diskusijų dėl laiko, bet po to, kai Latvija įsivedė eurą nuo šių metų pradžios, manau, kad mes tiesiog neturime kitų alternatyvų. Mes turėtume tapti rimtos piniginės sistemos dalimi", – trečiadienį pareiškė Pramonininkų konfederacijos vadovas.

Anot R. Dargio, tai, kad Lietuva atitiks euro kriterijus ir atsisakys lito, labiau užtikrins šalies finansinį stabilumą.

Jis neigiamai įvertino kai kurių valdžios pareigūnų abejones dėl euro įsivedimo ir vadino juos populistiniais siūlymais.

„Būtų mažiau paveikūs tokie vis dar pasitaikantys populistiniai siūlymai, pasigirstantys iš partijų, kurios nerimtai žiūri į valstybės reikalus", – sakė jis.

R.Dargis teigė su prezidente aptaręs ir kitas sferas, kuriose reiškiasi populizmas.

„Kalbėjome ir apie artėjančius rinkimus, apie tai, kas gali daryti įtaką viešajai erdvei. Gali atsirasti daug visokių populistinių pareiškimų. Reikėtų populistams neleisti išbalansuoti situacijos", – sakė jis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.