Kauno regione daugės darbo vietų, tačiau įmonės bijo investuoti

Šiemet daugiau Kauno apskrities įmonių negu kituose šalies regionuose žada didinti darbo vietų skaičių - tokių planų turi 26 proc. SEB banko apklausoje dalyvavusių mažų ir vidutinių įmonių. Visoje Lietuvoje šis rodiklis siekia 22 proc.

Daugiau nuotraukų (1)

Arūnas Karaliūnas

2014-01-31 11:04, atnaujinta 2018-02-16 21:03

Tradicinėje apklausoje šiemet dalyvavo 300 Kauno regione veikiančių įmonių.

„Mažos ir vidutinės įmonės yra ekonomikos variklis, kurių reikšmė ūkiui nemažėja ir geriausiai atspindi situaciją šalies ekonomikoje“, - Kaune vykusiame tyrimo pristatyme kalbėjo SEB banko prezidento pavaduotojas Virginijus Doveika.

Jo nuomone, Kaunas išlieka prekybininkų miestu, net net 30 proc. paskolas ėmusių įmonių užsiima mažmenine ir didmenine prekyba, 12 proc. – krovinių ir keleivių vežimu.

Tyrimo metu išaiškėjo, kad Kauno regiono mažų ir vidutinių įmonių atstovai nuosaikiai vertina savo perspektyvas 2014-aisiais ir nuo praėjusių metų bendras vaizdas beveik nepasikeitė. Daugiausia optimistų yra Vilniuje, o Klaipėdoje – prasčiausios nuotaikos tarp didžiųjų šalies miestų.

Uostamiestyje net 18 proc. įmonių tikisi apyvartos mažėjimo, Kaune 77 proc. įmonių tikisi, kad apyvarta šiemet augs iki 10 proc., didesnio apyvartos augimo tikisi 14 proc. įmonių.

Tiek Kauno regiono, tiek visos Lietuvos įmonės šiemet daugiau planuoja dirbti vidaus rinkoje. Kaune ši orientacija dar didesnė negu vidutiniškai šalyje.

„Tokie planai siejami su atsigaunančiu vidaus vartojimu, o kai kuriose šalyse verslas susiduria su įvairiais sunkumais“, - komentavo V.Doveika.

Investicijas šiemet planuoja 32 proc. Kauno regiono įmonių ir šiuo požiūriu apskritis atsilieka nuo Vilniaus, Panevėžio ir Šiaulių. Pernai vaizdas buvo labai panašus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.