Įvedus eurą pramonininkai įsipareigojo būti sąžiningi

Lietuvos pramonininkai palankiai vertina euro įvedimo Lietuvoje perspektyvą ir yra nusiteikę pasirašyti Ūkio ministerijos rengiamą gerosios verslo praktikos memorandumą, įpareigojantį euro įvedimo laikotarpiu taikyti sąžiningą kainodarą.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Feb 11, 2014, 12:08 PM, atnaujinta Feb 16, 2018, 11:12 AM

"Verslas iš esmės neturi didelių klausimų. Įmonės, kurias mes apklausėme dar pernai, palaiko euro įvedimą. Buvo tam tikros diskusijos dėl laiko, bet iš esmės nesureikšminčiau to klausimo. Memorandumą dėl teisingos ir geros praktikos, aš manau, mes pasirašysime ir palaikysime", - antradienį žurnalistams sakė Lietuvos pramonininkų konfederacijos (LPK) pirmininkas Robertas Dargis.

Pasak LPK vadovo, svarbiausias vaidmuo kainų klausimu vis dėlto teks ne gamyba ir didmenine prekyba užsiimantiems pramonininkams, o betarpiškai veikiantiems rinkos žaidėjams - parduotuvėms, degalinėms ir viešbučiams.

"Tačiau, jei ir bus kokie subangavimai, jie bus labai trumpalaikiam periode, o po gerų metų mes apie euro įvedimą turbūt neturėsime ką kalbėti", - sakė R. Dargis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.