Ne visi kasos aparatai pasirengę dirbti euro režimu

Daugėjant ženklų, kad Lietuvai eurą įsivesti pavyks, dalis šalies prekybininkų dairosi nežinodami ko tikėtis. Kaip pastebėjo bendrovės „Raso“, šalyje platinančios kasos aparatus, atstovai, daugiausia problemų gali kilti pereinamuoju laikotarpiu, kai prekybininkai vienu metu turės priimti ir litus, ir eurus. Padėtį sunkina ir tai, kad valdžios atstovai vis dar nėra pateikę oficialių reikalavimų kasos aparatams.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Apr 24, 2014, 12:05 PM, atnaujinta Feb 14, 2018, 12:13 PM

„Konsultuodami Latvijos ir Estijos prekybininkus, kai šie įsivedinėjo eurą, pastebėjome, kad ne kita valiuta yra iššūkis, o pereinamasis laikotarpis, kurio metu kasos aparatas turi veikti dviejų valiutų režimu.

Didžioji dalis Lietuvoje naudojamų kasos aparatų šiuo metu nėra pritaikyti ir paruošti šiam pereinamajam valiutos keitimo laikotarpiui. Pasiruošimą apsunkina ir tai, kad iki šiol nei Valstybinė mokesčių inspekcija, nei Finansų ministerija nėra pateikusi oficialių reikalavimų kasos aparatams.

Mūsų kaimynai latviai šią informaciją turėjo jau nuo kovo mėnesio“, – sakė Ričardas Tamašiūnas, „Raso“ pardavimų vadovas.

Kaip šią problemą spręs prekybininkai? Daugelis tiesiog siūlys įsigyti naują kasos aparatą. Tačiau, pasak R. Tamašiūno, į tai žiūrėti reikia atsargiai: „Perkant naują aparatą išlieka tikimybė, kad jis taip pat neatitiks reikalavimų ir pinigai bus išmesti į balą. Šiuo metu rinkoje vidutiniškai kasos aparatas kainuoja 700-1400 litų.“

Antrasis sprendimas – kviesti kasos aparatą aptarnaujančią įmonę, kad ši jį perprogramuotų. „Darbo valanda skirtingose įmonėse tokiais atvejais kainuoja nuo 50 iki 200 litų, priklausomai nuo aptarnavimo sutarties tipo, o patirtis rodo, kad specialistui perprogramuoti aparatą teks vykti net tris kartus“, – teigė „Raso“ atstovas.

Be to, priklausomai nuo to, kur kuriama kasos aparato darbo programa, svyruos ir kasos aparato perprogramavimo mokestis.

R. Tamašiūnas pastebėjo, kad Naujųjų metų naktis – ne pats patogiausias metas dideliems pokyčiams. Tačiau prekybininkams, norintiems prekiauti pirmąją kitų metų dieną, pakeitimus teks atlikti būtent per šią naktį.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.