„Forbes“ rikiuotė: ar verslininkams patrauklus Vilnius?

Verslo leidinys „Forbes“ sudarė patraukliausių verslui buvusios Sovietų Sąjungos miestų reitingą. Pirmoje vietoje atsidūrė Minskas.

Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

May 23, 2014, 5:19 PM, atnaujinta Feb 13, 2018, 2:30 PM

„Minske rusų ir baltarusių kalbos turi lygias teises. Pasaulio banko sudarytame reitinge „Doing Business“ pagal įvairius kriterijus Baltarusija užima 63 vietą. Savo ruožtu Rusija jame – 92-oji, o Ukraina – 112 pozicijoje“, – nurodo analitikai.

Antroje „Forbes“ reitingo vietoje – Talinas, trečiojoje – Vilnius. Kazachstano Almata bei Astana atitinkamai užėmė ketvirtąją ir penktąją vietas.

Verslui palankių buvusios sąjungos miestų reitingą „Forbes“ pristato pirmą kartą. Analizuotos šalių sostinės, kuriose gyvena apie 1 mln. gyventojų. Duomenys buvo skirstomi į kategorijas, kiekvienoje jų informacija buvo renkama pagal kelis parametrus. Registruotas vienam gyventojui tenkantis BVP, vidutinis mieste gaunamas atlyginimas, „McDonald's“ restoranų mieste kiekis, mobiliojo interneto ryšio aprėptis.

Taip pat tiriami buvo ir tokie faktoriai, kaip verslo dokumentų forminimo sparta, šalies oro uostuose kasdien vykdomų skrydžių skaičius, A klasės verslo centruose nustatytos patalpų nuomos kainos. Įtakos reitingui turėjo ir nedarbo lygis, bankų išduotų paskolų ir BVP santykis, mokesčių našta įmonėms, nusikalstamumo lygis, korupcijos paplitimas, galimybės kilti kariniams konfliktams.

EP Rinkimai

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.