Įspėjimas turistams: „Go Baltic Travel“ bankroto rizika aukšta

Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

Jul 11, 2014, 4:49 PM, atnaujinta Feb 12, 2018, 1:23 AM

„Creditinfo“ komunikacijos vadovas Aleksas Rozentalis pranešė, kad aukštas tiek įmonės vėlavimo atsiskaityti, tiek bankroto reitingas.

„Vertinant vėlavimo atsiskaityti, bankroto tikimybės reitingus yra remiamasi daugiau kaip 100 kintamųjų, tarp jų turto areštais, įvairia informacija, neigiamomis verslo sąsajomis, susijusiais žmonėmis ar įmonėmis, staigia darbuotojų kaita ar netikėtai labai išaugusiu susidomėjimu bendrove“, - sakė A.Rozentalis.

Pasak jo, daugiau nei trečdalį reitingo lemia įmonės finansinės atskaitomybės duomenys.

„Kalbant apie bankroto reitingus, galiu taip pat paminėti, kad kreditų biuras aukšta bankroto rizika buvo įvertinęs ir tokias įmones kaip „Go Planet Travel“, bankrutuojančią „Statybinių medžiagų mažmeną“ („Bauhof“), leidimo restruktūrizuotis prašančią „Yglę“, - sakė A.Rozentalis.

Atvykstamojo turizmo kelionių organizatorės „Go Baltic Travel“ biuras Vilniuje „išgaravo“, o su įmonės vadovu ir darbuotojais nei Turizmo departamentui, nei žurnalistams susisiekti nepavyksta. Dėl to, kad kelionių organizatorius nuslėpė išsikėlimą, jo veikla sustabdyta 10-čiai dienų.

„Go Baltic Travel“ veikla laikinai sustabdyta ketvirtadienį. Įmonė priklauso tiems patiems akcininkams, kaip ir veiklą praėjusią savaitę nutraukusi „Go Planet Travel“, apgavusi daugiau kaip 1 tūkst. turistų.

Tiek „Go Baltic Travel“, tiek „Go Planet Travel“ priklauso Kipre registruotai įmonei „Grand Go Group“.

Holdingo „Grand Go Group Ltd.” įkūrėjas – daugiau nei 20 metų turizmo srityje dirbantis Chambi Charalambous, kurio, kaip skelbė „Go Planet Travel”, valdomų įmonių „A.CH” grupė vien Kipre aptarnauja 300 tūkst. klientų per metus.

M.Laivys – buvęs bankrutavusių kelionių organizatoriaus „Star Holidays” ir oro bendrovės „Star1 Airlines” vadovas. M.Laivys kadaise vadovavo ir „Tez Tour”.

Kaip yra teigęs oro bendrovės „Star1 Airlines” administratoriaus manymu, M.Laivys kaltas dėl dalies finansinių bėdų, paskandinusių „Star Holidays”.

Po ilgų vadovavimo metų „Tez Tour” skaudžiai kirto buvusiam vadovui: M.Laiviui įmonė pateikė milijoninį ieškinį ir apkaltino dėl suprastėjusių veiklos rezultatų.

Vėliau „Tez Tour” ieškinį pralaimėjo, tačiau, pasak M.Laivio, smarkiai pakenkė tuometėms jo vadovaujamoms įmonėms „Star1 Airlines” ir „Star Holidays” bei reputacijai.

EP Rinkimai

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.