Borisas Nemcovas: „A. Lukašenka ir vėl „išdūrė“ V. Putiną“

Aliaksandras Lukašenka eilinį kartą apgavo Putiną, o mokėti teks Rusijos piliečiams.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Aug 12, 2014, 12:55 PM, atnaujinta Jan 12, 2018, 1:46 AM

Apie tai savo paskyroje socialiniame tinkle „Facebook“ parašė Rusijos opozicijos politikas Borisas Nemcovas.

„Luka prižadėjo Putinui nepraleisti lenkiškų obuolių ir olandiško sūrio per Baltarusiją į Rusiją. Bet pareiškė, kad apribojimų įvežti pas save nebus. Ką tai reiškia, jeigu tarp Rusijos ir Baltarusijos nėra muitinės postų?

Tik viena: greitai valgysime baltarusiškus obuolius, sūrį, o kai kas ir baltarusišką „chamoną“ (isp. jamón – kumpis; taip vadinamas vytintas kiaulienos kumpis, ispanų nacionalinis valgis – delikatesas – Red.), „sybasą“ (angl. seabass – jūros ešerys – Red.), austres.

Suprantama, už perfasavimą ir lipdukų pakeitimą, o taip pat papildomas logistikos sąnaudas reikės mokėti. Kainos Rusijoje išaugs.

Užtat broliškoje šalyje atsiras naujų darbo vietų. Ir naujos maisto produktų eksporto pozicijos. Luka eilinį kartą apmovė Putiną. O mokėsime mes“, – rašo B.Nemcovas.

Kaip jau ne kartą rašėme, praėjusios savaitės pabaigoje, rugpjūčio 7 dieną, Rusijos premjeras Dmitrijus Medvedevas patvirtino užsienietiškos produkcijos, kuriai taikomos sankcijos, sąrašą.

„Rusija visiškai uždraudžia tiekti jautieną, kiaulieną, vaisių ir daržovių produkciją, tai yra, vaisius ir daržoves, paukštieną, žuvis, sūrius, pieną ir pieno produktus iš Europos Sąjungos šalių, Jungtinių Amerikos Valstijų, Australijos, Kanados ir Norvegijos Karalystės“, – pareiškė jis.

Trečiadienį Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas pasirašė įsaką, draudžiantį vienerius metus įvežti produktus iš šalių, kurios įvedė Rusijai sankcijas dėl įvykių Ukrainoje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.