„Lidl“ ateina: kaip reaguos konkurentai?

Kol kas tiksliai nežinoma, kada bus atidaryta pirmoji “Lidl” parduotuvė. Spėjama, kad pirmasis prekybos centras duris atvers kitais metais. Dabar statomas logistikos centras Kauno rajone, o į šio objekto statybas planuojama investuoti apie 30 mln. litų. Prie centro kūrimo turėtų prisidėti apie 300 darbuotojų.

Daugiau nuotraukų (1)

Erika Bružaitė

Sep 6, 2014, 3:53 PM, atnaujinta Feb 9, 2018, 5:43 PM

Kol kas tiksliai nežinoma, kada bus atidaryta pirmoji “Lidl” parduotuvė. Spėjama, kad pirmasis prekybos centras duris atvers kitais metais. Dabar statomas logistikos centras Kauno rajone, o į šio objekto statybas planuojama investuoti apie 30 mln. litų. Prie centro kūrimo turėtų prisidėti apie 300 darbuotojų.

Kiekvienoje prekybos centro „Lidl“ parduotuvėje planuojama įdarbinti apie 20 darbuotojų. „Reikėtų skaičiuoti ne tik tiesiogines darbo vietas, bet ir tas, kurias įkurs mūsų partneriai - statybos bendrovės, paslaugų ir prekių tiekėjai“, – pasakojo “Lidl” atstovė Daina Balčiūnienė.

Pašnekovė pridėjo, jog įmonės biure ketinama įdarbinti iki 150 darbuotojų, kurie bus apmokomi tinklo padaliniuose Europoje ir Lietuvoje.

Jau praėjusiais metais tinklas pareiškė, jog atidarys bent keletą parduotuvių visoje Lietuvoje vienu metu. Anksčiau skelbta, kad „Lidl“ į žemę pernai Lietuvoje investavo 3,6 mln. litų, o iš viso mūsų šalyje planuoja investuoti 700 mln. Lt.

„Maxima“ ieško naujų tiekėjų

Net ir po tragedijos Latvijoje pelningiausiu tinklu išlikusi “Maxima” apie naująjį konkurentą „Lidl“ atsiliepia santūriai. Labiau rūpi derybos su tiekėjais.

„Gerbiame ir vertiname kiekvieną savo konkurentą, nepriklausomai nuo jo dydžio, sukauptos patirties, ar pasirinktos veiklos bei konkuravimo strategijos: vyksta derybos jau su esamais tiekėjais, tuo pačiu vyksta ir naujų tiekėjų paieška“, - kalbėjo „Maxima LT“ generalinis direktorius Arūnas Zimnickas.

Kalbėdamas apie „Lidl“ kainų lygį, „Maxima LT‘ atstovas pažymėjo, jog “Maxima” tinklas, kaip ir ankščiau, teiks nuolaidas vartotojui aktualioms prekėms ir produktams.

Naujas žaidėjas negąsdina

Daugiausia Lietuvoje parduotuvių turintis prekybos tinklas „Palink“ taip pat neketina užleisti savo rinkoje užimamų pozicijų. „Ir toliau stengsimės savo pirkėjams būti geriausia maisto prekių parduotuve, į kurią visuomet norėtųsi sugrįžti“, - teigė „Palink“ atstovas spaudai Andrius Petraitis.

Ar neišgąsdins „Lidl“ pasiūlytos patrauklios kainas? A.Petraitis patikino, jog „Palink“ kainos yra panašios kaip kitose prekybos vietose, o kai kas ir pigiau. Taigi kainos atžvilgiu tinklas yra konkurencingas, todėl naujo žaidėjo atėjimas į rinką negąsdina.

“Palink” nesibaimina ir “Lidl” siūlomais žemesnės kainos privačiais prekių ženklais, nes tinklas gali pasiūlyti savo “IKI” ir “Cento” gaminius. “Šiais pavadinimais pažymėtos prekės būna iki 20 proc. pigesnės nei analogiškos žinomesnio gamintojo prekės. Mes leidžiame sau privačių prekės ženklų produkciją parduoti pigiau, nes ir mes patys sutaupome dėl didelių gamybos kiekių, taiga leidžiame išlošti ir savo klientui”, - pasakojo A.Petraitis.

Pašnekovas pažymėjo, jog „Palink“ dažnai atlieka akląsias privačių prekės ženklų gaminių degustacijas. Jų metu patys tyrimo dalyviai įsitikina, kad šių produktų skonis niekuo nenusileidžia kitų gamintojų produkcijai. Reaguos po atidarymo

Prekybos tinklas „Norfa” kol kas apie naujo konkurento atėjimą į rinką nesvarsto. „Kol kas strateginių veiksmų neplanuojame. Kai šis tinklas pradės veikti, tuomet spręsime kaip į tai reaguoti“, - kalbėjo „Norfos mažmena“ atstovas spaudai Darius Ryliškis.

Atstovo manymu, „Lidl“ tinklas siūlo mažą prekių asortimentą, o Lietuvos klientas mėgsta didesnes galimybes pasirinkti, todėl „Norfos“ prekybos centras “stengiasi pasiūlyti kuo gausesnį gaminių asortimentą”.

D.Ryliškiu teigimu, nors „Lidl“ yra žemesnės kainos atstovas, dramatiškų prekių kainos kitimų jis neprognozuotų, nes produkto kainą nulemia ne tik naujų prekybininkų įžengimas į rinką, bet galybė kitų faktorių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.