Euro zonos bankų būklė geresnė nei tikėtasi

Sekmadienį paskelbta, kad 25 euro zonos bankams pritrūktų kapitalo, jei išsipildytų streso testuose įvardijamos prielaidos. Daugiausia sunkumų kiltų Italijos, Ispanijos, Graikijos ir Kipro bankams.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Oct 27, 2014, 5:09 PM, atnaujinta Jan 24, 2018, 12:30 PM

Nors toks rezultatas atrodytų prastas, iš tiesų padėtis yra palyginti nebloga.

Rinkos įvertino ramiai

Iš tiesų, rinkos dalyviai nuogąstavo, kad streso testų rezultatai bus dar blogesni. Tai atspindėjo ir pirmadienio ryto rinkų reakcija į bankų testo rezultatus – ji buvo kukli, bet teigiama.

Investuotojai dabar laukia kito svarbaus rodiklio – euro zonos infliacijos duomenų. Prognozuojama, kad po 0,3 proc. kainų kilimo rugsėjį, spalį kainų indekso augimas galėjo dar padidėti iki 0,6 procento.

Šią savaitę taip pat bus paskelbtas pirminis spalio mėnesio vartotojų pasitikėjimo indeksas. Tačiau čia didelių netikėtumų nelaukiama, manoma, kad rodiklis bus panašus kaip ir rugsėjo mėnesį – 11,5.

Švedijos bankas mažins palūkanas

Antradienį vyks Švedijos centrinio banko susirinkimas. „Danske Bank“ analitikai, kaip ir dauguma rinkos dalyvių, mano, kad bazinės palūkanos Švedijos kronomis bus sumažintos net 0,15 procentinio punkto iki 0,10 proc.   Tačiau toks sprendimas tikriausias nebus sutiktas audringai. Rinkos tai jau seniai palūkanų mažinimą yra „įvertinusios“.

JAV skelbs ūkio augimą

Svarbiausias įvykis JAV šią savaitę bus FED susirinkimas, kuriame, tikėtina, bus išlaikyta pozicija, kurią galėtume pavadinti „pakankamai ilgą laikotarpį palūkanos išliks dabartiniame lygmenyje“. Tikėtina, kad FED taip pat išreikš susirūpinimą dėl darbo rinkos.

JAV ketvirtadienį skelbs bendrojo vidaus produkto (BVP) trečiojo ketvirčio pirmąjį įvertį. Po stipraus augimo antrąjį ketvirtį (4,6 proc. kilimo), trečiojo ketvirčio rodiklis, tikėtina, bus kuklesnis – prognozuojamas apie 3 proc. augimas.   Paaiškės bendrovių rezultatai

Tiek Europoje, tiek JAV šią savaitę tęsis rezultatų skelbimo karštinė. Investuotojai šią savaitę laukia bendrovių 2014 metų trečiojo ketvirčio rezultatų, kuriuos skelbs nemažai Europos ir JAV gigantų, tarp kurių – „Twitter“, „Sony“, UBS, „Deutshe Bank“, RBS, „BNP Paribas“, „Visa“, „MasterCard“, „Volkswagen“, „Fiat“ ir kitos bendrovės.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.