D. Medvedevas: „Ir ilsėtis, ir dirbti reikia kaip Europoje“

Rusijos premjeras Dmitrijus Medvedevas pasakė, kad 2014-ieji buvo sudėtingi rusams, tačiau įspėjo Rusijos piliečius, kad 2015-ieji bus dar sudėtingesni.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Dec 24, 2014, 3:11 PM, atnaujinta Jan 18, 2018, 8:32 AM

„Ateinančiais 2015-aisiais bus labai nepaprasta, tam yra visos sąlygos. Išorinės sąlygos ekonomikos plėtrai yra nepalankios, taip pat yra vidinių sunkumų“, - kalbėjo D.Medvedevas per Trišalės komisijos susirinkimą, skelbia Rusijos portalas newsru.com.

Kaip praneša naujienų agentūra „Interfax“, premjero žodžiais, besibaigiantys metai buvo sunkūs, o ateityje – dar sunkesni laikai, o Vyriausybės užduotis – kartu su profesinėmis sąjungomis ir darbdaviais padaryti viską, kad kiti metai būtų bent jau komfortiški.

„Mūsų laukia ilgos atostogos, o tai, pasakysiu tiesiai šviesiai, ekonomikai ne itin gerai. Suskaičiavau, kiek atostoginių dienų turi žmonės Europoje. Jie ilsisi tiek pat, kiek ir mes, tačiau ir dirbti reikia kaip Europoje“, - kalbėjo D.Medvedevas.

Anksčiau premjeras yra raginęs neišlaidauti Naujiesiems metams. Šiemet valstybinių bendrovių, švenčiančių Naujuosius metus, keturis kartus mažiau.

Kaip parodė portalo „Superjob“ tyrimai, patiems rusams ilgos naujametinės atostogos vis mažiau patinka. Pernai jomis džiaugėsi 70 proc. apklaustųjų, šiemet – 57 proc. Tokių, kurie mano, kad atostogas reikėtų trumpinti, - 23 proc. Vyresni respondentai kaip didžiausią tokių atostogų trūkumą nurodo daugiadienį girtavimą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.