„Danske Bank“: euro zonos BVP ir investuotojų dėmesys Graikijai

Šią savaitę investuotojai sulauks žinios apie tai, kiek gi euro zonoje 2014-ųjų paskutinį ketvirtį padidėjo ar sumažėjo bendrasis vidaus produktas (BVP).

K.Celiešius.<br>Organizatorių nuotr.
K.Celiešius.<br>Organizatorių nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Kęstutis Celiešius

Feb 9, 2015, 4:56 PM, atnaujinta Jan 13, 2018, 5:10 PM

Prognozuojama, kad, padidėjus privačiam vartojimui, euro zonos BVP per ketvirtį paaugo 0,4 proc. Trečiąjį ketvirtį, palyginti su ankstesniu, šis rodiklis siekė 0,2 proc. 

Ekonomika augo

Manoma, kad didžiausios euro zonos ekonomikos Vokietijos BVP ketvirtąjį ketvirtį augo 0,4-0,5 proc., o Prancūzijos bei Italijos BVP taip pat nesmarkiai kilo.

Tuo tarpu Ispanijos BVP, manoma, augo net 0,7 proc., o tai sparčiausiai augęs jos BVP nuo pat 2008 metų.

Be abejo, šią savaitę visų investuotojų dėmesys bus skirtas Graikijai, – jie atidžiai klausysis šios šalies naujosios Vyriausybės retorikos apie Graikijos įsipareigojimus tarptautiniams skolininkams.

Laukiama, tačiau tik kalbų

Ketvirtadienį įvyks Švedijos centrinio banko susirinkimas.

Nors rinkos dalyviai netiki, kad bazinės palūkanos Švedijos kronomis bus mažinamos (šiuo metu bazinė palūkanų norma yra lygi 0), tačiau vis tiek smalsu, ką pasakys centrinio banko vadovai.

Danske Bank“ analitikai netiki, kad Švedijos centrinis bankas veiks ryžtingai ir, tarkime, paskelbs ekonomikos augimą skatinančią programą  ar vykdys valiutos intervencijas.

Tačiau gali būti, kad, pavyzdžiui, pavasarį bus nuspręsta dar labiau nutolinti palūkanų kėlimo datą ar minimaliai sumažinti bazinę palūkanų normą Švedijos kronomis.

JAV prekyba augo

JAV šią savaitę bus skelbiami sausio mažmeninės prekybos duomenys bei Mičigano universiteto rengiamas vartotojų pasitikėjimo indeksas.

Manoma, kad dėl gerėjančios padėties darbo rinkoje, žemų palūkanų normų JAV doleriais ir taip pat mažų energetinių išteklių kainų mažmeninė prekyba sausį, palyginti su gruodžiu, augo 0,3 proc.

Tikimasi, kad vartotojų pasitikėjimo indeksas šiek tiek pagerėjo – nuo 98,1 iki 98,4.

Šią savaitę 2014 metų rezultatus taip pat skelbs „Commezbank“, „Societe Generale“, „Credit Suisse“, „ING Groep“, UBS, „Unicredit“, „Coca-Cola“, „PepsiCo“, „Krafts FoodsGroup“, „Heineken“, „Cisso Systems“, „Renault“ ir kitos didžiausios pasaulio bendrovės.

Kęstutis Celiešius yra „Danske Bank“ Finansų maklerio skyriaus vadovas

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.