„Danske Bank“: Graikija ir toliau žais investuotojų kantrybe

Antradienis bus neeilinis. JAV Federalinio rezervų banko (FED) pirmininkė Janet Yellen vasario 24-ąją sakys kalbą JAV Kongrese. Rinkos dalyviai, jos klausydamiesi, iš kalbos intonacijos ir žodžių žaismo spėlios, kada gi FED pakels bazinę palūkanų normą. Be abejo, su Graikija susijusias temas ir šią savaitę investuotojų radarai gaudys kaip pačias svarbiausias.

K.Celiešius.
K.Celiešius.
Daugiau nuotraukų (1)

Kęstutis Celiešius

Feb 23, 2015, 3:37 PM, atnaujinta Jan 12, 2018, 1:30 PM

Laukia J.Yllen nuomonės

Keli balsavimo teisę turintys FED nariai pastaruoju metu kalbėjo apie tai, kad defliacijos tendencijos yra laikinos ir kad palūkanų normą JAV reikėtų kelti jau metų viduryje.

Nors J.Yellen antradienį savo pranešime perteiks bendrą banko poziciją, po jo vyksiančioje diskusijoje turėtų išryškėti ir asmeninė J.Yellen nuomonė.

Šią savaitę JAV paskelbs vasario vartotojų pasitikėjimo indeksą. Manoma, kad jis kris iki 99,5 (sausio mėn. jis buvo 102,9). Be to, laukiama infliacijos duomenų už sausio mėnesį.

Danske Bank“ nuomone, kad bendras kainų lygis per sausį JAV nukrito 0,3 proc., o metinis kainų augimas siekė 0,2 proc. Neįvertinus maisto produktų ir energetinių resursų kainų lygio, JAV mėnesinė infliacija, ko gero, siekė apie 0,1 proc., metinė – 1,6 procento.

Variklis euro zonos ekonomikai

Euro zonoje šią savaitę bus paskelti pirminiai vasario mėnesio Vokietijos, Italijos ir Ispanijos infliacijos rodikliai.

„Danske Bank“ skaičiavimu, visose trijose šalyse infliacija vasarį buvo neigiama, o defliacijos tempas, palyginti su sausio mėnesiu, nesikeitė.

Pirmadienį buvo paskelbtas vasario Vokietijos IFO indeksas. Per mėnesį jis paaugo labai menkai, – nuo 106,7 iki 106,8.

Nors kilimas nedidelis, tačiau jis liudija, kad pastaruoju metu Vokietijos verslo nuotaika yra gan gera.

Atsigaunanti Vokietijos ekonomika ir toliau turėtų būti stiprus 2015-ųjų variklis, „stumiantis“ į priekį ir visą euro zonos ekonomiką.

Kinijos makroekonominiai rodikliai

Šią savaitę po savosios Naujųjų metų šventės Kinija grįžta prie įprastinio darbo režimo.

Tad šią savaitę bus paskelbtas svarbiausias šios šalies makroekonominis rodiklis – vasario gamybos sektoriaus pasitikėjimo indeksas (HSBC/Markit manufacturing PMI).

„Danske Bank“ mano, kad jis nepakito – liko 49,7, o jei jis ir šiek tiek sumažėjo, tai tik dėl šventinio periodo.

Skelbs rezultatus

Šią savaitę 2014 metų rezultatus skelbs „Allianz“, „Bayer“, „Basf“, „BHP Biliton“, „Home Depot“, „Office Depot“, „JC Penney“, „Hewlett-Packard“, „Telefonica“, „Deutche Telekom“, „AP Moeller-Maersk“, „RBS Group“, „Lloyds Banking Group“, „British American Tobacco“ ir kitos didžiausios pasaulio bendrovės.

Informaciją parengė Kęstutis Celiešius, „Danske Bank“ Finansų maklerio skyriaus vadovas

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.