Investuotojams vis sunkiau prognozuoti Graikijos įvykių eigą

Deja, bet Graikijos saga toliau išliks ne tik ekonominių naujienų, bet ir viso pasaulio svarbiausių naujienų viršūnėse.

Kęstutis Celiešius, „Danske Bank“ Finansų maklerio skyriaus vadovas<br>lrytas.lt nuotr.
Kęstutis Celiešius, „Danske Bank“ Finansų maklerio skyriaus vadovas<br>lrytas.lt nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Kęstutis Celiešius, „Danske Bank“ Finansų maklerio skyriaus vadovas

Jul 7, 2015, 3:18 PM, atnaujinta Oct 27, 2017, 1:11 PM

Investuotojams jau tampa ypač sunku suvokti, kaip gali toliau vystytis „Troikos“ ir Graikijos derybos po to, kai savaitgalį Graikijos piliečiai pasisakė prieš taupymo priemones, kurių reikalauja kreditoriai.

Laukiama graikų žodžio

Antradienį vakare įvyks neeilinis Europos Sąjungos vadovų susitikimas, kuriame Graikija, tikimasi, pateiks naujus savo siūlymus kreditoriams dėl skolos restruktūrizavimo ar mokėjimų atidėjimo, ir kitų mokestinių reformų.

Trečiadienį taip pat įvyks svarbus Europos Centrinio Banko (ECB) susitikimas, kurio metu bus svarstomi klausimai dėl likvidumo pagalbos Graikijos komerciniams bankams. Graikijos bankai ir vertybinių popierių birža ir toliau nedirba. Šiuo metu yra paskelbta, kad jie nedirbs iki trečiadienio imtinai.

Gamyba nerodys pokyčių

Euro zonoje šią savaitę bus paskelbta ypač mažai makroekonominių rodiklių.

Iš svarbesnių rodiklių, penktadienį bus paskelbta vieningos valiutos zonos pramonės gamybos apimtys už gegužės mėnesį. Laukiama nulinio mėnesinio augimo (gegužės mėnesį buvo fiksuotas 0,1 proc. augimas).

JAV rinka – rami

JAV antroji liepos savaitė taip pat bus kukli naujienų srautu. Iš svarbesnių makro naujienų šią savaitę bus paskelbta, koks liepos 3 dieną buvo savaitinis nekilnojamojo turto įkeitimo paraiškų augimo tempas. Dėl vis labiau įsibėgėjančios vasaros birželio pabaigoje skelbtas rodiklis krito apie 4,7 proc. Sunku tikėtis, kad ir pirma liepos savaitė buvo ypač produktyvi nekilnojamojo turto rinkai.

Penktadienį bus paskelbtas JAV gegužės didmeninės prekybos atsargų lygis. Laukiama, kad jos sieks apie 0,3 proc. ir turėtų išlikti panašiame lygyje kaip balandį, kai atsargų lygis siekė 0,4 procento.

Pirmosios – „Alcoa“ ir „PepsiCo“

Šią savaitę įmonės jau pradės skelbti finansinius rezultatus už antrąjį šių metų ketvirtį. Iš didesnių įmonių šią savaitę rezultatų skelbimo maratoną tradiciškai pradės „Alcoa“ (trečiadienį) ir „PepsiCo“ (ketvirtadienį).

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.