Kokią vyriausybių maniją įžvelgė B. Bernanke

Buvęs JAV federalinio atsargų

Duodamas interviu naujienų agentūrai, B. Bernanke nurodo, kad JAV, Didžiosios Britanijos ir euro zonos valdžios pareigūnai persistengė dėl taupymo.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Duodamas interviu naujienų agentūrai, B. Bernanke nurodo, kad JAV, Didžiosios Britanijos ir euro zonos valdžios pareigūnai persistengė dėl taupymo.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Oct 27, 2015, 9:58 AM, atnaujinta Oct 7, 2017, 2:52 PM

Jis kritikavo ir susidariusią per didelę vyriausybių maniją imtis biudžeto išlaidų apkarpymo, praneša BBC.

Duodamas interviu naujienų agentūrai, B. Bernanke nurodo, kad JAV, Didžiosios Britanijos ir euro zonos valdžios pareigūnai persistengė dėl taupymo, dėl to Federalinis atsargų bankas, Centrinis Anglijos bankas ir Europos centrinis bankas buvo priversti imtis didžiulio masto piniginių skatinimo priemonių – palūkanų normas kirpti beveik iki nulio procentų, į rinkas įlieti nepaprastai daug lėšų kiekybinio skatinimo politika, daugelio laikoma pavojinga.

Savo komentaruose, greičiausiai įžiebsiančiuose Didžiojoje Britanijoje naujus debatus dėl taupymo priemonių, jis pabrėžė: „Manau, kad politikai per daug dėmesio skyrė trumpalaikiam biudžeto išlaidų mažinimui visose didžiosiose šalyse (JAV, Didžiojoje Britanijoje ir Europoje)“.

Pareigūnas pridūrė: „Per didelė (atkūrimo) našta užkrauta ant centrinių bankų pečių (...) Šie bando pasinaudoti turimomis priemonėmis ir įvykdyti savo pareigas. Jeigu piniginėje ir mokestinėje politikoje būtų daugiau balanso – čia kalbu tiek apie JAV, tiek ir apie Europą bei Didžiąją Britaniją – reiktų gerokai mažiau centrinių bankų veiksmų“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.