Apie tarpusavio skolinimąsi žino kas penktas Lietuvos gyventojas

Tarpusavio skolinimo platformos „Paskolų klubas“ užsakymu, „Berent“ atlikto tyrimo duomenys atskleidė, kad Lietuvoje tarpusavio skolinimo platformomis yra naudojęsi 11 proc. apklaustųjų. Tų, kurie jau yra girdėję, kas yra tarpusavio skolinimo platformos, rodiklis buvo dvigubai didesnis ir siekė 21 proc.

„Paskolų klubo“ akcininkas Evaldas Remeikis<br>lrytas.lt nuotr.
„Paskolų klubo“ akcininkas Evaldas Remeikis<br>lrytas.lt nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Evaldas Remeikis, „Paskolų klubo“ akcininkas

Feb 1, 2016, 10:24 AM, atnaujinta Jun 9, 2017, 3:49 PM

Tarp svarbiausių kriterijų, įvardintų renkantis skolintis ar investuoti tarpusavio skolinimo platformose – patikimumas, saugumas, rekomendacijos ir atsiliepimai. Taip pat pasitikėjimą šiomis inovatyviomis paslaugomis lemia pasirenkama palūkanų norma.

„Atlikto tyrimo duomenys atskleidė, kad šalyje dar tik pusantrų metų veikiant tarpusavio skolinimo platformoms, tarp svarbiausių kriterijų išlieka patikimumas ir saugumas. Neabejojama, kad šie kriterijai bus svarbūs ir ateityje, tačiau stiprėjant konkurencijai tarpusavio skolinimo rinkoje, pagrindiniai kriterijai paskolų gavėjams bus pasirenkamų palūkanų dydžiai, o investuotojams – palanki investicinė grąža,“ – komentuoja „Paskolų klubo“ akcininkas Evaldas Remeikis.

Remiantis tyrimo duomenimis, didžiausią – 22 proc. – tarpusavio skolinimo klientų skaičių sudaro vyrai, kurių amžius siekia 50–60 metų. O tarp žinančių, kas yra tarpusavio skolinimo platformos, daugiausia yra 18–34 metų vyrų. „Gauti rezultatai rodo realias tendencijas, nes natūralu, kad jaunesni žmonės labiau domisi naujovėmis, o vyresni, turintys stabilias pajamas ir santaupų, tarpusavio skolinimo platformose investuoja. Neabejojame, kad didėjant konkurencijai tarp tarpusavio skolinimosi paslaugas teikiančių įmonių ir siūlant dar patrauklesnes sąlygas vartotojams, domėjimasis šia inovatyvia finansine paslauga tik augs,“ – tikina E. Remeikis.

„Paskolų klubo“ inicijuoto tyrimo tikslas – įvertinti tarpusavio skolinimosi platformų Lietuvoje žinomumą ir išsiaiškinti gyventojų skolinimosi ir investavimo įpročius. Tyrime apklausta daugiau nei tūkstantis 18–60 m. amžiaus šalies gyventojų.

„Paskolų klubas“ – vienintelė tarpusavio skolinimo įmonė, turinti Lietuvoje galiojančią elektroninių pinigų įstaigos licenciją. Priešingai nei kitose Lietuvoje veikiančiose tarpusavio skolinimo platformose, klientams, norintiems skolintis ar investuoti, nereikia registruotis keliose skirtingose sistemose, pavedimai platformoje atliekami nemokamai. Dar vienas platformos privalumas – investuotojams suteikiama galimybė investuoti mažesne rizika pasinaudojus Užtikrinimo fondu. Kaip įprasta užsienyje veikiančiose tarpusavio skolinimo platformose, „Paskolų klubas“ neatkleidžia investuotojo ir paskolos gavėjo duomenų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.