Kaip savaitgalį leidžia tie, kuriuos lydi sėkmė?

Šeštadienį miegate iki pietų, vos išsirangę iš lovos išgeriate porą puodelių kavos, sumetate nešvarius drabužius į skalbyklę, visa galva neriate į per savaitę susikrovusius ruošos darbus, paskui naktinėjate kone iki paryčių? O sekmadienį vėl viskas iš pradžių? Esate neteisūs. Visiškai neteisūs. Štai 10 dalykų, kurių savaitgaliais imasi tie, kuriuos lydi sėkmė darbe, o drauge ir asmeniniame gyvenime.

Žinodamas, kad susiplanavote įdomų šeštadienį, kur kas smagiau leisite ir visą savaitę.<br>123rf nuotr.
Žinodamas, kad susiplanavote įdomų šeštadienį, kur kas smagiau leisite ir visą savaitę.<br>123rf nuotr.
Namų ruoša dažną pasiglemžia savaitgaliais.<br>123rf nuotr.
Namų ruoša dažną pasiglemžia savaitgaliais.<br>123rf nuotr.
Kokybiškai leidžiamas laikas su šeima savaitgaliai leidžia atsipalaiduoti ir pasikrauti teigiamomis emocijomis.<br>123rf nuotr.
Kokybiškai leidžiamas laikas su šeima savaitgaliai leidžia atsipalaiduoti ir pasikrauti teigiamomis emocijomis.<br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

2016-03-20 08:24, atnaujinta 2017-06-01 06:05

1. Jie visuomet keliasi tuo pačiu laiku.

Dažnai gundomės savaitgalį atsigriebti už sunkią darbo savaitę ir išsimiegoti į valias. Tai prastas sprendimas: ilgai išsimiegoję gal ir jaučiatės gerai, bet tai laikina, be to, sutrikdote miego ritmą, tad kitomis dienomis naktį prastai pailsite, o ryte pabundate nuvargę. Jei vis dėlto jaučiate miego stygių, derėtų eiti miegoti anksčiau.

2. Jie skiria laiko sau.

Tai nelengva, ypač jei turite šeimą. Tačiau svarbu. Protas geriausiai pradeda veikti praėjus dviem valandoms po nubudimo ir pajėgiausias išlieka apie porą valandų. Tad išmintingiausia atsikėlus imtis fizinės veiklos, o paskui užsiimti protine.

3. Jie susikuria kokio nors nuotykio planą.

Nusipirkti bilietus į koncertą, spektaklį, rezervuotis vietas viešbutyje, susiplanuoti žygį. Padaryti tai, ko nesate daręs anksčiau. Tyrimai rodo, kad išgyvenate teigiamas emocijas ne tik jau leisdamasis į malonią veiklą, bet ir ją planuodamas. Žinodamas, kad susiplanavote įdomų šeštadienį, kur kas smagiau leisite ir visą savaitę.

4. Jie atsiduoda aistrai.

Tai geras būdas išvengti streso ir pailsinti protą. Muzikuoti, skaityti, rašyti, tapyti ar net žaisti su vaikais jų mėgstamą žaidimą. Šitaip susikrausite puikių dividendų būsimai savaitei.

5. Jie atsijungia, tiksliau – išjungia komunikacijos priemones.

Tai pats svarbiausias dalykas, ką privalote padaryti. Jei negalite to padaryti, vadinasi, jūs penktadienio vakarą nebaigėte dirbti ir tai darėte iki pat pirmadienio. Manydami, kad privalote būti pasiekiamas 24 valandas per parą ir septynias dienas per savaitę, jūs neleidžiate sau pailsėti ir pasikrauti naujai savaitei.

Jei vis dėlto jums būtina pasitikrinti darbinį elektroninį paštą ir savaitgaliais, nusistatykite tam specialų laiką – tarkim, šeštadienio popietę, kai vaikai kirpykloje, ar sekmadienio vakarą po vakarienės. Šitaip išvengsite darbinio streso bent jau savaitgalį.

6. Jie neužsikrauna per daug namų ruošos darbų.

Namų ruoša dažną pasiglemžia savaitgaliais. Tuomet prarandate galimybę atsipalaiduoti, ypač jei namų ruoša jums prilygsta sunkiam darbui. Geriausia namų tvarkymo darbus išsidėlioti visomis darbo savaitės dienomis.

7. Jie mankštinasi.

Neturite laiko mankštintis darbo dienomis? Jūs turite tam 48 valandas savaitgaliais. Sportuojant gimsta daug gerų idėjų. Kad ir plaukiojant. Ar bėgiojant, važiuojant dviračiu, galiausiai užsiimant sodininkyste.

8. Jie skiria laiko apmąstymams.

Kad tobulėtumėte pravartu apmąstyti tai, kas nutiko praėjusią savaitę. Skirkite tam laiko, kad sukauptumėte jėgų, reikalingų darbui. Tai leis viską išvysti kitoje šviesoje.

9. Jie pasineria į bendravimą su šeima.

Kokybiškai leidžiamas laikas su šeima savaitgaliais leidžia atsipalaiduoti ir pasikrauti teigiamomis emocijomis. Neiššvaistykite tokių galimybių. Nuveskite vaikus į parką, su sutuoktiniu nueikite į jo ar jos mėgstamą restoraną, aplankykite tėvus. Patirkite malonumą tai darydamas.

10. Jie pasiruošia kitai savaitei.

Savaitgalis – geras laikas suplanuoti ateinančią savaitę. 30 minučių, skirtų šiam reikalui, padės išvengti streso atėjus pirmadieniui.

Pagal „Forbes“ parengė Aida Murauskaitė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.