Nieko sau: pardavėjai, kurie apie jus žino viską

„Prekybos agentai nepageidaujami“ – užrašas ant durų ir mintis, ko gero skambanti ne vieno iš mūsų galvoje. Vis dėlto, ateityje prekybos agentų pinklių išvengti bus itin sunku, nes su savo pasiūlymais pas mus jie ateis apsiginklavę... dirbtiniu intelektu.

„Prieš dešimt metų įrengti skambučių centrą buvo sudėtinga, o dabar sistema, su kuria gali dirbti 2 tūkst. darbuotojų yra ne didesnė už kompiuterį“,- sakė Dovydas Braukyla.<br>Login nuotr.
„Prieš dešimt metų įrengti skambučių centrą buvo sudėtinga, o dabar sistema, su kuria gali dirbti 2 tūkst. darbuotojų yra ne didesnė už kompiuterį“,- sakė Dovydas Braukyla.<br>Login nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Gintarė Valentinaitienė

May 6, 2016, 12:27 PM, atnaujinta May 26, 2017, 10:39 AM

„Technologinis lūžis jau įvyko. Prieš dešimt metų įrengti skambučių centrą buvo sudėtinga, o dabar sistema, su kuria gali dirbti 2 tūkst. darbuotojų yra ne didesnė už kompiuterį. Viskas tobulėja ir artėja kitas lūžio taškas – ne technologijoje, o turinyje“, – „Login“ konferencijoje pasakojo pardvimų centro „Planas chuliganas“ vadovas Dovydas Braukyla.

Elektra varomi agentai

Dirbtinis intelektas puikiai pasitarnauja pakeisdamas prekybos agentus ar konsultantus. Sistema surenka informaciją, ją grupuoja ir ko nors paklausus, pateikia atsakymą.

Tokios sistemos jau veikia kai kuriose mūsų valstybinių institucijų, pavyzdžiui Migracijos departamento, internetinėse svetainėse, tačiau užsienyje jos – kur kas tobulesnės.

Pavyzdžiui, kai „BMW“ pristatinėjo savo naujus modelius, apie automobilius klientai viską sužinoti galėjo ne iš prie jų besisukiojančių gražuolių ar kompanijos atstovų, o iš kompiuterinės sistemos.

„Tokios sistemos žino atsakymus į visus klausimus ir tu gali net nesuprasti, ar bendrauji su žmogumi, ar su dirbtiniu intelektu. Nebet, žinoma, jūsų konsultantas pridaro klaidų ar pasiunčia jus velniop – to kompiuteriai nedaro, tai dar vienas jų privalumas“, – juokėsi D.Braukyla.

Žino, ką galvojate

Kuriamos sistemos, kurios gali išmokti ne tik milžiniškus kiekius informacijos, bet ir viską apie žmonių emocijas.

„Dirbtinis intelektas analizuoja balso toną ir iškart perduoda su klientu kalbančiam darbuotojui informaciją apie jį – ar klientas sužavėtas, kuriuo metu prarado susidomėjimą ir ką reikėtų daryti toliau“, – pasakojo D.Braukyla.

Taigi jei primygtinai kažką jums siūlančiam agentui kartojate „ne, nenoriu“, bet širdyje esate bent kažkiek susidomėjęs, didelė tikimybė, kad nuo jūsų neatstos.

Prekybos agentai ir su klientais dirbantys žmonės ir taip mokosi žmonių emocijų, empatijos ir įtikinėjimo meno, tačiau čia galimybių suklysti – pilna. Kompiuteriui jūsų suprasti nereikia, jis jus tesiog analizuoja ir mato tarsi nuluptą.

Apie jus žino viską

„Ateityje gali nelikti nei įmonių elektroninių puslapių, nei mobiliųjų programėlių, nei pačių biurų“, – teigė D.Braukyla.

Socialinis tinklas „Facebook“ nusipirko ir pradėjo darbą su sisema „Wit.Aiir“, kuri gali kurti automatinius bendravimo su kientu modulius.

Įsivaizduokite – įsijungiate „Facebook“ ir, lyg savo draugui, parašote skrydžių bendrovei „Ryanair“ žinutę: „Noriu atostogauti“.

Kadangi esate prisijungęs per „Facebook“, apie jus sistema žino viską, todėl nenustebkite iš dirbtinio intelekto sulaukęs atsakymo: „Ar vėl į Turkiją?“ , o, atlikus užsakymą, žinutės iš viešbučių užsakymo centro: „Kur apsistosite?“. Lyg kiekvienoje kompanijoje būtų darbuotojas, kurio darbas – viską apie jus žinoti ir jums padėti.

„Kol kas mes net pakankamai nesuvokiame tokių dalykų svarbos, bet po poros metų tikrai pamatysime visą šių reiškinių jėgą“, – įsitikinęs D.Braukyla.

EP Rinkimai

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.