Lubų piešėjams labai patinka aukštis

Kas gi nemėgsta būsto su aukštomis lubomis? Nebent klaustrofobai. Tačiau nei Vyriausybėje, nei Seime tokių nesurasi. Ypač kalbai pakrypus apie „Sodros“ lubas.

Daugiau nuotraukų (1)

Vakaris Deksnys

May 13, 2016, 6:35 AM, atnaujinta May 25, 2017, 7:19 PM

Tiksliau, kalbant apie įmokų šiai įstaigai ribas, dėl kurių įvedimo buvo spaudžiama ne viena valstybei dirigavusi valdžia, tačiau tik pastaroji šiaip taip išstenėjo savo pasiūlymą. Bet tokį, kad net graudu.

Ar daugelis uždirbate po 7569 eurus kas mėnesį? Jeigu patekote tarp 3411 laimingųjų, kuriems šįmet sumokėtas toks ar dar didesnis atlyginimas, naujausias valdančiųjų susitarimas – kaip tik apie jus. Džiaukitės: jei alga viršys šią sumą, už tą dalį darbdaviui nebeteks mokėti „Sodrai“! Aišku, jei tokiai tvarkai pritars Seimas.

Mat valdantieji apsisprendė, kad 10 vidutinių atlyginimų kartelė – tinkamas aukštis. Ir dar užsiminė kada nors ją galbūt nuleisiantys iki penkių. Bet kas nutinka su rinkimų pažadais, visi puikiai žino.

O juk galėjo pradėti ir nuo aukščiau bei apvaliau. Pavyzdžiui, kodėl ne 20 tūkstančių eurų? Pernai kas mėnesį tiek gavo 23 žmonės, dirbantys Lietuvos įmonėse. Arba 250 tūkstančių eurų – tiek vieną mėnesį buvo sumokėta vienam darbštuoliui. Juk svarbiausia turėti lubas – nesvarbu, kad ne tik nepasiekiamas, bet ir neįžiūrimas.

Nes grindys jau yra. Irgi sunkokai įžiūrimos. Tokios, kaip maksimali valstybės socialinio draudimo neperskaičiuota pensija, nuo šių metų pašokusi net devyniais eurais – iki 245 eurų.

Gerokai aukščiau už pensininkus vaikštinėja mamos – susilaukusios naujagimio jos gali tikėtis kas mėnesį iki 1150 eurų. Ir visai nesvarbu, kad kai kurių darbdaviai už šias moteris „Sodrai“ iki šiol atseikėdavo daugiau.

Užtat džiaukimės – balandžio mėnesį „Sodra“ sugebėjo surinkti daugiau pinigų nei išdalyti. Pirmasis ženklas, kad tos lubos galėtų būti ir padoriame aukštyje. Tik valdžios architektai taip nemano.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.