Ambasadorė JK: „Brexit“ atveju eksportas į JK pabrangtų

Galima prognozuoti, kad jeigu

Pasak ambasadorės, daugelis institucijų prognozuoja ekonominį nuosmukį, svaro vertės kritimą, darbo vietų skaičiaus mažėjimą.<br>v.Valentinavičiaus nuotr.
Pasak ambasadorės, daugelis institucijų prognozuoja ekonominį nuosmukį, svaro vertės kritimą, darbo vietų skaičiaus mažėjimą.<br>v.Valentinavičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 20, 2016, 9:48 AM, atnaujinta May 21, 2017, 6:03 AM

„Kelionių ir prekybos sąlygos iškart po referendumo dar neturėtų pasikeisti – kol vyks derybos dėl išstojimo susitarimo, arba 2 metus, jei per tokį laikotarpį nepavyktų pasiekti susitarimo ir jei minėtas terminas nebūtų pratęstas, JK liktų visateise ES nare ir jai galiotų ES teisė. Lietuvos ir JK tarpusavio ryšiams įtakos turėtų derybų metu pasiekti susitarimai dėl išstojimo ir dėl JK ir ES ateities santykių. Lietuvos ir JK bendradarbiavimas gynybos srityje neturėtų keistis, nes šalys bendradarbiauja per NATO“, – interviu „Verslo žinioms“ sakė A.Skaisgirytė.

Pasak ambasadorės, daugelis institucijų prognozuoja ekonominį nuosmukį, svaro vertės kritimą, darbo vietų skaičiaus mažėjimą. Tai reikštų, kad Lietuvos eksportas į JK pabrangtų. Taip pat ji sako, kad reiktų ruoštis gana ilgam nežinomybės laikotarpiui, kol vyktų ES derybos su JK dėl naujų prekybos ir investicijų sąlygų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.