Kiekvienas absurdas slepia išmintį

Metų metus valdžia suko galvą, kaip sumažinti skurstančių žmonių gretas. O štai prekybininkai visai neužtruko ir sukūrė nuostabų receptą.

Daugiau nuotraukų (1)

Vakaris Deksnys

Jul 1, 2016, 6:48 AM, atnaujinta May 20, 2017, 4:56 AM

Bomžais pravardžiuojamiems vargetoms dabar belieka susielgetauti po 8,6 euro – tiek kainuoja asmens tapatybės kortelė, kurias daugelis jų yra nudaigoję, jei išvis kada nors regėję.

Tuomet tokie varguoliai turėtų pasiimti lapą su užrašu „Turiu dokumentą“ ir nuo rugsėjo 2-osios išsirikiuoti prie parduotuvių. Prieš tai, aišku, ištraukę burtus ir pasidaliję pelningiausias vietas, kur pirkėjų srautai didžiausi.

Mat nuo tos datos ir praplikęs keturiasdešimtmetis, ir visiškai žilas pensininkas nebegalės nusipirkti nei alaus, nei vyno ar brendžio neparodęs parduotuvės kasininkei kokio nors asmens dokumento.

Lietuvoje karo padėtis ar komendanto valanda dar neįvesta, todėl mažai kas su savimi tamposi asmens tapatybės kortelę ar juolab pasą.

Tad kol žmonės įpras prie naujos tvarkos, svaigalų pirkimo paslaugas jiems tikrai galės suteikti vargetos. Pamiršai dokumentą, bet nori alaus? Klok euriuką – nupirksiu!

Tačiau tai – greičiausiai tik pirmas mūsiškių moderniųjų išminčių pagalbos vargingiausiam visuomenės sluoksniui etapas.

Neatmestina, jog ateityje bus nustatyta, kad kiaulienos ar kiaušinių gali įsigyti tik tie, kurie parodys pažymą, jog jų cholesterolio kiekis ar kraujospūdis ne per didelis. Kitiems bus parduodama tik jautiena ir špinatai.

Tuomet už alkoholio pirkimo paslaugas jau šiek tiek užsidirbę varguoliai turės išmokti sveikai maitintis, kad galėtų gauti tokias medicinos pažymas ir jų neturintiems piliečiams pirkti karkutes, lašinius ar kumpius. Suprantama, už atitinkamą atlygį.

Taip vadinamieji bomžai pamažu taps ir sveikiausiais, ir turtingiausiais Lietuvos gyventojais.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.