Turkijos kurortus užplūdę rusai kainų nekeis

Rusijos prezidento Vladimiro Putino birželio 30 d. pasirašytas įsakymas, panaikinantis draudimą turistams keliauti į Turkiją, tapo žalia šviesa Rusijos kelionių operatoriams, pardavinėjant poilsines keliones į šią šalį. Pirmieji skrydžiai į Turkijos kurortus įvyko šeštadienį, liepos 2 d., tiesa, reisai kol kas vykdomi reguliariųjų skrydžių bendrovių lėktuvais. Po ilgos pertraukos į Turkijos paplūdimius grįžę rusai turės plačiau atverti pinigines – savaitės poilsis trijų žvaigždučių viešbutyje žmogui atsieis daugiau kaip 630 eurų. Palyginimui, Lietuvos poilsiautojai už analogišką poilsį šiemet moka apie 350 eurų.

Gvidas Aukštuolis, kelionių organizatoriaus „Kidy Tour“ direktorius<br>Asmeninio archyvo nuotr.
Gvidas Aukštuolis, kelionių organizatoriaus „Kidy Tour“ direktorius<br>Asmeninio archyvo nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Gvidas Aukštuolis, kelionių organizatoriaus „Kidy Tour“ direktorius

Jul 4, 2016, 1:27 PM, atnaujinta May 19, 2017, 10:38 PM

Lietuviai ir toliau poilsiaus pigiau nei pernai

Žvelgiant iš Lietuvos turizmo rinkos perspektyvos, įdomiausia, kaip tai paveiks viešbučių kainas, kurios, lyginant su 2015 metais, yra sumenkusios apie 30 proc. Taigi, šiais metais Lietuvos turistams niekas ypatingai nesikeis, nors Rusijos piliečiams ir grįžo galimybė ilsėtis Turkijoje.

Poilsinis sezonas šioje šalyje jau įpusėjo ir per likusius tris mėnesius kainos, tikėtina, nesikoreguos. Todėl šių metų tendencija, jog lietuviai Turkijoje renkasi aukščiausios kategorijos viešbučius su „viskas įskaičiuota“ paketu, išliks iki sezono pabaigos.

Padidėję turistų srautai į Turkijos kurortus, paveiks situaciją Bulgarijoje, Graikijoje ir kitose šalyse, kurias kaip alternatyvą rinkosi poilsiautojai iš Rusijos. Tikėtina, kad poilsinių kelionių kainos į šias šalis, šį sezoną buvusios aukštumoje, netrukus ims mažėti.

Galimybių sutaupyti lieka ir toliau

Detaliai kalbėti apie kitą, 2017 metų, turistinį sezoną kol kas sudėtinga, tačiau praktika rodo, jog mažiausiai už kelionę sumokama pasinaudojus paskutinės minutės pasiūlymais arba užsisakant kelionę daugmaž prieš pusmetį. Tad nenorintys permokėti už atostogas visada turės galimybių sutaupyti, nepriklausomai nuo situacijos turizmo rinkoje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.