Darbo Londono Sityje negausi, jei avėsi netinkamos spalvos batus

„Darbui su klientais vadovai dažnai pasirenka tuos kandidatus,

Kai kurie aukštesnes pareigas einantys investiciniai bankininkai vis dar mano, kad vyrams nedera avėti rudų batų dėvint kostiumą.<br>123rf nuotr.
Kai kurie aukštesnes pareigas einantys investiciniai bankininkai vis dar mano, kad vyrams nedera avėti rudų batų dėvint kostiumą.<br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 3, 2016, 1:46 PM, atnaujinta May 14, 2017, 3:44 AM

Absolventai, ieškantys darbo Londono finansų sektoriuje, gali likti nepastebėti, jeigu... avės rudus batus, parodė vyriausybės užsakymu atliktas socialinio judumo tyrimas.

Kandidatams vertinti naudojami tamsios aprangos kodai, paplitę tarp kilusiųjų iš turtingesnių visuomenės sluoksnių, ir rudi batai šiuo atveju yra mados klaida, apie kurią daugelis kilusiųjų iš skurdesnių šeimų gali nežinoti, rašoma tyrimo ataskaitoje.

„Darbui su klientais vadovai dažnai pasirenka tuos kandidatus, kurie atitinka tradicinį investicinio bankininko įvaizdį ir atrodo rafinuoti“, – rašoma ataskaitoje.

„Pavyzdžiui, kai kurie aukštesnes pareigas einantys investiciniai bankininkai vis dar mano, kad vyrams nedera avėti rudų batų dėvint kostiumą.“

Vienas pokalbyje dėl darbo dalyvavęs iš neprivilegijuotos šeimos kilęs vyras papasakojo, kad nebuvo priimtas į darbą, nors jam buvo pasakyta, kad per pokalbį jis „gerai pasirodė“.

„Man buvo pasakyta: „aiškiai esate protingas, bet (šiam bankui) nevisiškai tinkate, nes nesate pakankamai rafinuotas“, – pareiškė jis.

„Jis pažiūrėjo į mane ir pasakė: „pažiūrėkite į savo kaklaraištį. Jis per daug iššaukiantis. Toks kaklaraištis su tokiu kostiumu nedera“, – prisiminė jis.

Socialinio judumo komisijos pirmininkas Alanas Milburnas (Alenas Milburnas) pareiškė, jog „kai kurie investicinių bankų vadovai apie kandidatus vis dar sprendžia pagal tai, ar jie avi rudus batus dėvėdami kostiumą, o ne pagal jų įgūdžius ir potencialą, ir tai iš tiesų šokiruoja“.

„Talentingus vaikus, kilusius iš darbininkų klasės, sistemingai vengiama priimti į aukštas pareigas investicinėje bankininkystėje, nes jiems galbūt nebuvo pasisekę studijuoti viename iš vos keleto elitinių universitetų ar jie galbūt nesupranta tik išrinktiesiems suprantamų kultūros taisyklių“, – pridūrė jis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: kodėl darbo imigrantai svarbūs Lietuvos ekonomikai?
Gyvai
Gyvai: Silvester Belt išlydėjimas į „Euroviziją“