Darbo kodeksas: investuotojai trina delnais, A.Butkevičius žada tesėti pažadus

Didžiausius užsienio

„Investors‘ Forum“ tikisi, kad Seimui atmetus prezidentės veto dėl Darbo kodekso, pradės augti Lietuvos ekonomika.<br>123rf nuotr.
„Investors‘ Forum“ tikisi, kad Seimui atmetus prezidentės veto dėl Darbo kodekso, pradės augti Lietuvos ekonomika.<br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 14, 2016, 4:22 PM, atnaujinta May 13, 2017, 2:13 AM

„Nors naujajame Darbo kodekse yra trūkumų, tai didelis žingsnis į priekį visai Lietuvai – tiek darbuotojams, tiek darbdaviams. Tai ? ir gera žinia investuotojams, kad Lietuvoje darbo santykiai bus pažangūs, skatinantys kurti naujas darbo vietas ir kurti bei plėtoti verslą mūsų šalyje“, – pranešime teigė „Investors‘ Forum“ valdybos pirmininkas Rolandas Valiūnas.

Asociacijos direktorė Rūta Skyrienė teigė, kad darbo santykiai iki šiol nebuvo pritaikyti prie pasikeitusios aplinkos ir buvo „tartum šaukštas deguto“.

„Sparčiai besikeičiančią ekonominę situaciją atitinkantis ir pasikeitusius darbuotojų bei darbdavių poreikius tenkinantis darbo santykių reguliavimas leis Lietuvai tarptautinėje erdvėje konkuruoti dėl didesnių investicijų ir pritraukti talentus. Tai sprendimas, kurio naudą jausime artimiausią dešimtmetį“, – pranešime teigė R.Skyrienė.

Žada tesėti pažadus

Premjeras Algirdas Butkevičius žada ištesėti savo pažadus profesinėms sąjungoms ir naująjį Darbo kodeksą dar šioje Seimo kadencijoje pataisyti, kad jis būtų priimtinas visoms pusėms.

„Aišku, pripažįstu, kad ruošiant tokį didžiulį socialinį modelį su 44 įstatymo projektais, neišvengėme klaidų. Pastaruoju metu man pavyko susitikti su profsąjungų lyderiais. Aš noriu labai aiškiai pasakyti, kad mano pažadai, kurie yra duodi profsąjungų lyderiams, taip pat kada susitikau su verslo organizacijomis, mes tikrai tas klaidas pripažinome, kurias buvome padarę. (...) Jeigu dar atsiras pasiūlymų, tai mes esame atviri ir esame pasiruošę apie tai diskutuoti. Svarbiausia, kad mes pasiųsime signalą, jog einame ta linkme, kad darbo santykius darome lanksčius“, – žurnalistams po balsavimo Seime sakė A.Butkevičius.

Seimas trečiadienį atmetė prezidentės veto dėl naujojo Darbo kodekso ir paliko birželį priimtą kodekso variantą, liberalizuojantį darbo santykius. Naujasis kodeksas kartu su visu socialinio modelio paketu įsigalios nuo kitų metų pradžios.

Anot premjero, bus taisomos nuostatos, susijusios su išeitinėmis išmokomis ir nenustatytos apimties darbo sutartimis, be to, norima įteisinti, kad derantis dėl darbo sąlygų, jos būtų aiškinamos darbuotojo naudai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.