Prašo ištirti galimą darželio piktnaudžiavimą

Vilniaus miesto savivaldybė

D.Umbraso nuotr.
D.Umbraso nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 16, 2016, 1:25 PM, atnaujinta May 12, 2017, 9:41 PM

Kaip pranešė savivaldybė, paaiškėjo, kad vienam iš tėvų nutraukus sutartį su privačiu darželiu „Pepės akademija“, vaikas nebuvo išregistruotas iš darželinukų registro, darželis keturis mėnesius teikė klaidinančias ataskaitas savivaldybei apie lankančių vaikų skaičių, ir tokiu būdu gavo 400 eurų išmoką už faktiškai nelankantį darželio vaiką.

Savivaldybės teigimu, bus svarstoma galimybė nutraukti sutartį su darželiu, „jei toks elgesys pasirodys tendencingas“.

Pagal sudarytą sutartį, įstaigai skiriama daugiau kaip 17 tūkst. eurų per mėnesį iš dalies kompensuoti tėvų mokamą mokestį už vaikų ugdymą. Kiekvieną mėnesį darželis privalo savivaldybei pateikti ataskaitas, kuriose matyti vaikų lankomumas.

Nuo praėjusių metų rugsėjo 1-osios iki šių metų rugpjūčio 31-osios iš savivaldybės biudžeto kompensacijoms privatiems darželiams skirta beveik 5,3 mln. eurų. Savivaldybės duomenimis, 2014 metų rugsėjo 1 dieną 87 privačias įstaigas lankė apie 3 tūkst. vaikų. Įsigaliojus tvarkai, šių metų rudenį 104 privačiuose darželiuose ugdomi 4,5 tūkst. vaikų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.