Lina Antanavičienė: „Atėjo laikas pokyčiams „Lietuvos geležinkeliuose“

Jos nuomone, kritika yra pagrįsta.

Šalies vadovės vyriausiosios patarėjos nenustebino S. Dailydkos pasitraukimas.<br>M.Patašiaus nuotr.
Šalies vadovės vyriausiosios patarėjos nenustebino S. Dailydkos pasitraukimas.<br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Eltos inf.

Dec 6, 2016, 11:01 AM, atnaujinta Feb 10, 2018, 12:24 AM

Šalies vadovės vyriausiosios patarėjos nenustebino S. Dailydkos pasitraukimas.

„Ne, turbūt nenustebino. (...) Prezidentė yra ne kartą, ir ne du, ir net ne tris pasakiusi ir kritikavusi „Lietuvos geležinkelius“ būtent už neskaidrumą, veiklos neefektyvumą, turbūt jau bendriniu posakiu tapęs – „valstybė valstybėje“. (...) Pati institucija yra kritikuojama ne tik dėl neskaidrumo, neefektyvumo, įvairiausių sandorių gelbėjant kitas bankrutuojančias įmones, dėl problemų su Europos Komisija, kada Lietuvos vardas diskredituojamas partnerių akyse, kada mes negebame susitarti, pasirašyti sutarčių, teisingai vykdyti labai svarbių regionui infrastruktūrinių projektų“, – antradienį L. Antanavičienė kalbėjo „Žinių radijui“.

Jos nuomone, kritika yra pagrįsta.

„Įmonės pelningumo rodikliai – reikia pažiūrėti, kaip įmonė veikia. Turbūt nerasime savaitės, kada ar tai laikraštyje, ar naujienų portale nebūtų straipsnio apie šią įmonę, apie jos veiklas. Dažniausiai, reikia pripažinti, nebūna pozityvios informacijos“, – sakė L. Antanaviečienė.

Pasak Prezidentės vyriausiosios patarėjos, „atėjo laikas pokyčiams“.

„Žmogus priėmė sprendimą, dabar ateis nauja Vyriausybė, bus naujas ministras, ir toje pačioje programoje, jei paskaitysime, rasime vieną iš labai konkrečių tikslų (...) – pertvarkyti „Lietuvos geležinkelius“. Nei aš, nei mano kolegos, dirbantys kartu, nesame tie ekspertai, kurie pasakytų ir nubrėžtų pačias teisingiausias ir geriausias schemas, kaip tai padaryti, bet net neabejoju, dėl to bus galvojama, tariamasi, žiūrima, kaip yra kitose valstybėse, nereikia išradinėti dviračio, tokie dalykai yra padaryti ir kitose valstybėse, plius, mes turime ir savo patirtis, tikrai puikiai susitvarkėme energetikos sektoriuje“, – kalbėjo L. Antanavičienė.

ELTA primena, kad penktadienį AB „Lietuvos geležinkeliai“ vadovas S. Dailydka Valdybai įteikė prašymą atsistatydinti iš bendrovės generalinio direktoriaus pareigų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.