Aušros Maldeikienės prognozės po mokesčių reformos liūdina

"Šitie žmonės nežino ką jie daro. Aš manau, kad ne iš piktos valios, o iš absoliutaus neišsilavinimo“, - taip apie Vyriausybės pristatytą mokesčių reformą kalbėjo ekonomistė, Seimo narė Aušra Maldeikienė. 

A.Maldeikeinė neįžvelgia nei vieno teigiamo mokesčių reformos aspekto. <br>J. Stacevičiaus nuotr.
A.Maldeikeinė neįžvelgia nei vieno teigiamo mokesčių reformos aspekto. <br>J. Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 2, 2017, 11:26 AM, atnaujinta Jun 2, 2017, 11:51 AM

„Čia nėra jokios reformos, tai tik dar vienas bandymas ardyti vidurinį sluoksnį“, - rėžė ekonomistė. 

A.Maldeikienės teigimu, kalbėdami apie skurdo ir socialinės atskirties mažinimą valdantieji iš tikro galvoja vieną – kaip iš vidurinio sluoksnio atimti ir duoti apačiai: „O tokio mąstymo rezultatas aprašytas visuose vadovėliuose – augantis skurdas ir nieko daugiau“. 

Seimo narės teigimu, Vyriausybė lietuviams siunčia žinią, kad padės vargšams, bet tai nėra logiška.

„Žmogus, gaunantis į rankas 700 eurų jau šioje sistemoje yra labai turtingas. Įsivaizduokit, jaunas  žmogus, kuris gyvena Vilniuje, neturi nuosavo būsto ir gauna 1000 eurų. Tai jis gauna tik 30 eurų vaiko pinigų, o juk gyvena praktiškai ant skurdo ribos“, - sakė A.Maldeikienė. 

„Šitie žmonės nežino ką daro“, - rėžė A.Maldeikienė. Ji teigė neįžvelgianti nei vieno teigiamo naujos reformos aspekto – valdžia griauna tai, kas visuomet yra bet kokios valstybės centras. 

„Jau 250 metų visi politikos ekonomistai žino, kad mokesčių sistema turi išlaikyti stuburą ir tas vidurinis sluoksnis turi išgyventi gerai, tuomet apačios nyksta. Bet tu turi imti iš viršaus ir duoti apačiai, neimti iš to vidurinio sluoksnio“, - sakė ji. 

A.Maldeikienė priminė ne kartą, pristatant naują programą, skambėjusį klausimą – iš kur bus gauta pinigų planuojamoms reformoms. 

„Mes girdėjome absurdišką pasakojimą apie absoliučius stebuklus, o tikrasis šaltinis, aš jums tiesiai sakau – mažėjančios realios vidurinės klasės pajamos“, - sakė ji. 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.