Apie pokyčius, baimę jiems ryžtis ir vaistus, kurie padeda ją nugalėti

Nepriklausomai nuo to, ar svajojate kurti verslą, tačiau tam niekaip nepasiryžtate, ar dvejojate kaip perdažyti virtuvės sienas – pokyčiai gyvenime neišvengiami ir jie gąsdina, sako socialinių mokslų daktarė ir sertifikuota vadovė ugdytoja specialistė Aistė Dromantaitė.

Pokyčiai gyvenime neišvengiami ir jie gąsdina, sako socialinių mokslų daktarė ir sertifikuota vadovė ugdytoja specialistė Aistė Dromantaitė.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Pokyčiai gyvenime neišvengiami ir jie gąsdina, sako socialinių mokslų daktarė ir sertifikuota vadovė ugdytoja specialistė Aistė Dromantaitė.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 2, 2017, 3:15 PM

„Mano asmeninių pokyčių gyvenime buvo tiek daug, kad manau, jog nuo jų esu tiesiog priklausoma, bet man toks gyvenimas su jais labai patinka“, – sakė specialistė. 

Vienas sąmoningiausių pokyčių pačiai specialistei buvo dar mokykloje, besimokant anglų kalbos. 

„Aš atsimenu, kad mes visada mokėmės rusų kalbos ir staiga prireikė išmokti ir anglų kalbą. Kai atėjo tas momentas – aš jam labai priešinausi. Gal todėl, kad tai buvo aktyviai brukama.  Dabar esu dėkinga anglų kalbos mokytojai, kuri liepė man skaityti angliškas knygas per vasarą“, – apie pokytį sakė A.Dromantaitė.

Anot jos, kiek vėliau į mokyklą atvyko žavus mokytojas prancūzas: „Aš tada taip džiaugiausi, kad galiu su juo susikalbėti angliškai, nes jis įkūrė muzikos grupę, o aš žūtbūt norėjau ten dainuoti“, – prisiminė moteris, teigdama, kad  tas pokytis, kalbant apie anglų kalbą, specialistę lydi iki šiol, tiek susitinkant su žmonėmis, tiek vykdant kažkokias veiklas. 

Tačiau pokyčių yra visokių, net tų, kurie išmuša iš vėžių, bet kartu ir labai sustiprina žmogų. 

„Vienas iš tokių, tai eilinė sveikatos patikra darbovietėje, kai reikėjo nueiti pas gydytoją pasitikrinti sveikatos. Tada supratau, kad nebegirdžiu gydytojos šnabždamų skaičių. Jos diagnozė nebuvo man palanki ir paaiškėjo, kad man slopsta klausa.

Gerai atsimenu tą dieną, kai stotelėje verkiau kruvinomis ašaromis ir pykau. Pyktis buvo ilgas, niekaip negalėjau suprasti, kodėl tai nutiko būtent man, nes su tuo susijęs buvo ir mano darbas. Man buvo svarbu girdėti žmones“, – apie vieną labiausiai sukrėtusių pokyčių pasakojo A.Dromantaitė.

Nepaisant visko, moteris rado savo „vaistą“, kuris, kaip išduoda, buvo paprasčiausias susitaikymas su situacija. 

„Tada supratau ir į galvą atėjo mintis, kad norėdama girdėti kitus, turiu išmokti išgirsti save, o tikrai nebuvau gera savęs klausytoja, negirdėjau savo vidaus. Tai buvo viena iš situacijų, kuri mane supurtė“, – receptą susitaikyti su ateinančiais pokyčiais pateikė A.Dromantaitė.

Anot jos, pokyčiai yra nuolatinė mūsų būsena, tačiau jie dažnai mums kelią baimę.

„Ir pati vis dar bijau jų ir su naujausiais kovoju naujas kovas. Visada turime iššūkių ir baimių, kurios mums iš po kojų muša pagrindą. Mes nenorime prarasti saugumo ir atsisakyti savo įpročių“, – sakė specialistė.

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.