10 absurdiškų „anų laikų“ daiktų, kurių atsiradimą dabar sunku pateisinti

Praėjusio amžiaus paskutinysis dešimtmetis pasižymėjo pačių įvairiausių stilių kratiniu ir visiškai kvaila mada. Pažvelkite į to laikotarpio fotografijas ir įsitikinsite patys. Jūsų dėmesiui dešimt absurdiškų to laikotarpio daiktų ir šukuosenų, kurių atsiradimą šiandieną sunku pateisinti. Tada visi  tie daiktai ir mados nieko nestebino, bet dabar kelia juoką ir nuostabą, teigia portalas. 

gubdaily.ru nuotr.
gubdaily.ru nuotr.
gubdaily.ru nuotr.
gubdaily.ru nuotr.
gubdaily.ru nuotr.
gubdaily.ru nuotr.
gubdaily.ru nuotr.
gubdaily.ru nuotr.
gubdaily.ru nuotr.
gubdaily.ru nuotr.
gubdaily.ru nuotr.
gubdaily.ru nuotr.
gubdaily.ru nuotr.
gubdaily.ru nuotr.
gubdaily.ru nuotr.
gubdaily.ru nuotr.
gubdaily.ru nuotr.
gubdaily.ru nuotr.
gubdaily.ru nuotr.
gubdaily.ru nuotr.
gubdaily.ru nuotr.
gubdaily.ru nuotr.
gubdaily.ru nuotr.
gubdaily.ru nuotr.
Daugiau nuotraukų (12)

Lrytas.lt

Nov 2, 2018, 10:35 PM

1. Prie juosmens tvirtinamos rankinės

Paprastas ir gana praktiškas aksesuaras, turgaus verslininkų ir poilsiaujančių pensininkų pasididžiavimo objektas ir nepamainomas reikmuo. Mados dizaineriai nuolat bando prikelti iš numirusių rankinę, tvirtinamą prie juosmens, bet... gal geriau nereikia. Neseniai jie pasiūlė tokią  „alinio pilvo“ pavidalo rankinę, ir ji gana tiksliai atspindi šio aksesuaro estetiškumą. Ji nepuošia savo šeimininko, ką su ja bedarytum. Jeigu norite pasiimti porą daiktų, paprasčiausiai įsidėkite juos į kuprinę, ir tada nereikės atrodyti sumišusiam, kada aplinkiniai žmonės varstys jus nuostabos kupinais žvilgsniais, žiūrės į jus kaip į keliautoją laiku. 

2. Džinsai vamzdžiai

Šie laisvi džinsai kurį laiką buvo nepaprastai populiarūs, ypač tarp kietų vyrukų, kurie tarsi lenktyniavo, kuris labiau panėšės į maišą. Įvairūs antsiuvai juos darė dar absurdiškesnius. Kartas nuo karto platūs tiesūs džinsai prisimenami, ir jie tampa populiarūs tarp neformalaus jaunimo. Bet apskritai dabar dėvimi aptempti, glaudžiai prigludę prie kūno drabužiai, tad gal turėtume būti dėkingi šiai praėjusio amžiaus paskutiniojo dešimtmečio mados tendencijai, kad ir kokia absurdiška ji beatrodytų. Galų gale, kaipgi mes būtume tvirtinę grotuvus prie „skinny“ džinsų?

3. Kepuraitės priekakčiai

Sunku suprasti, kodėl jos tapo tokios populiarios, o dar sunkiau – kodėl ir aš turėjau porą tokių kepuraičių, stebisi straipsnio autorius. Kepuraičių priekakčių, „pasiskolintų“ iš golfo žaidėjų, nešiojimas buvo viena iš juokingiausių paskutiniojo dešimtmečio mados tendencijų. Ilgą laiką šioje srityje lyderiavo beisbolo kepuraitės, bet laikinai jos buvo užleidusios vietą šiems neįprastiems galvos apdangalams (jeigu jas taip galima pavadinti – juk galvos jos visai nedengė). Kaipgi čia galėjo taip nutikti? Sprendžiant iš visko, kaltos atėjusios į madą įmantrios šukuosenos, suformuotos iš vešlių plaukų kupetos – tokią ševeliūrą pridengti beisbolo kepuraite pasidarė sudėtinga. Dabar jų atsisako net golfo žaidėjai, pirmenybę atiduodami įprastinėms kepurėms su snapeliu.

4. „Panama“

Jei manote, kad nieko siaubingesnio už kepurių snapelius nepabuvojo ant mūsų galvų praėjusio amžiaus paskutiniajame dešimtmetyje, jūs tikriausiai pamiršote skrybėlę „Panama“. Ar bent vienam žmogui su ja pavyko atrodyti stilingai? Šis keistas galvos apdangalas, primenantis puodą, iki šiol populiarus tarp kolektyviniuose soduose vasarojančių miestiečių. Ten jai ir vieta.

5. Kombinezonai

Labiausiai ginčytinas šio sąrašo punktas. Po visų tų siaubų, kuriuos prisiminėme aukščiau, jie atrodo visai nekaltai. Jei neprisimintume tų laikų mados tendencijos: nešioti kombinezoną su vienu peteliu (dirželiu per petį) kaip kuprinę. Buvo manoma, kad tai jėga, bet iš tikrųjų tie kombinezonai atrodė gana juokingai.

6. Raktų grandinėlės

Žinoma, kokia nauda iš džinsų vamzdžių be grandinėlės? Pačios džinsinės kelnės atrodė gana kvailai, bet papuošus jas grandinėle jų madingumas pasiekdavo visiškai kitą lygį.

7. Želinukės

„Jelly shoes“, kaip jas vadina Vakaruose, yra basutės iš polivinilchlorido. Buvo sumanytos dar praėjusio amžiaus 6-ajame dešimtmetyje, tačiau paskutiniajame dešimtmetyje tapo labai populiarios. Dabišės, kurios vaikėsi madų, nešiojo jas stačiai visur. Kas nors gali ir pasidžiaugti – ne taip seniai jos vėl grįžo į madą. Jų išvaizda šiek tiek kitokia, bet vis tiek atrodo baisiai.

8. „Mullet“ ir „žiurkės uodega

Atėjo laikas prisiminti populiarias XX amžiaus paskutiniojo dešimtmečio šukuosenas. „Mullet“ (angl. kefalė –stambi jūrų žuvis sidabriškai žvynuotais galvos šonais ir mažomis žiotimis) buvo labai populiari ir pakankamai keista, kad ją įtrauktume į savo sąrašą. Šios šukuosenos mada atėjo iš 9-ojo dešimtmečio, o 10-ajame pasiekė savo populiarumo viršūnę. Ją kartais vadina profesine ledo ritulininkų šukuosena, mat, žaidžiant netrukdo plaukai. Bet ar patogumas pateisina visą tą siaubą?Juk yra nemažai kitokių praktiškų šukuosenų. Na, o tiems, kam „mullet“ šukuosena pasirodė esanti nepakankamai baisi, į pagalbą atėjo „žiurkės uodega“. Šios šukuosenos savininkų plaukai būdavo pakerpami trumpai,  o ant pakaušio paliekama keletas sruogų, kurios savo išvaizda primindavo graužiko uodegą: jo garbei šukuosena ir pavadinta.

9. Tamsių plaukų paryškinimas

Nepakakdavo paprastai pakirpti plaukus – kad išvaizda būtų nepriekaištinga, tamsius plaukus būtinai reikėdavo paryškinti, kitaip tariant, dažyti plaukus taip, kad būtų balinami ne visi plaukai, o tik atskiros sruogos. Bet kadangi toks paryškinimas didelio siaubo nekeldavo, buvo sumanyta pašviesinti tik plaukų galiukus ir juos užraičius padaryti tokią šukuoseną, kad plaukai taptų panašūs į makaronus. Šią madą, greičiausiai, išplatino vadinamieji boyband`ai – meilės dainas dainuojančių vaikinų vokalinės grupės.

10. Pranešimų gaviklis

Nustebote, pamatę šiame sąraše ryšio priemonę? Viskas paprasta – daugeliui tai buvo tik madingas aksesuaras, kurį reikėjo turėti tiesiog todėl, kad tai buvo madinga. Taip, jis iš tikrųjų buvo naudingas daiktas, tarkime, gydytojams, bet ką su juo veikė likusieji?  Na, čia neprošal prisiminti vieną anų laikų anekdotą. Naujojo ruso žmona rėkia pro langą savo penkių metų sūneliui, žaidžiančiam su kaimynų vaikais smėlio dėžėje: „Vasia, nekask smėlio mobiliaku, o tai paskui vaikščiosi su peidžeriu (suprask: pranešimų gavikliu) kaip koks kaimynų Vania!“

Pagal gubdaily.ru informaciją parengė Leonas Grybauskas

 

Turinys pirmą kartą publikuotas 2017 metų lapkričio 16 dieną.

EP Rinkimai

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.