„Valstietis“ siūlo drausti rūkyti prie kavinių, barų

Seimo narys Valstiečių ir žaliųjų sąjungos atstovas Mindaugas Puidokas įregistravo pataisas, išplečiančias vietas, kur būtų draudžia rūkyti.

Tarp nerūkymo vietų atsirastų viešojo transporto stotelės ir stotys bei 10 metrų atstumas aplink jas.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Tarp nerūkymo vietų atsirastų viešojo transporto stotelės ir stotys bei 10 metrų atstumas aplink jas.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2018-01-26 19:51

Pagal jo pataisą, siūloma drausti rūkyti dešimties metrų atstumu aplink restoranus, kavines, barus, kitas viešojo maitinimo įstaigas, klubus, interneto kavines, lošimo namus.

M. Puidokas taip pat nori uždrausti rūkyti prie patalpų, kuriose vyksta sporto varžybos ar kiti renginiai, vaikų žaidimų aikštelėse ir 100 metrų atstumu aplink jas, saugomose teritorijose.

Masiniuose renginiuose būtų leidžiama rūkyti tik tam specialiai įrengtose vietose.

Tarp nerūkymo vietų atsirastų viešojo transporto stotelės ir stotys bei 10 metrų atstumas aplink jas.

Parlamentaras aiškina, kad rūkantis žmogus kenkia ne tik sau, bet ir aplinkiniams, jie priversti kvėpuoti užterštu oru. M. Puidoko aiškinimu, pataisomis siekiama riboti pasyvaus rūkymo sukeliamą žalą, mažinti rūkymo žalą patiems asmenims bei mažinti šiukšlinimą ir aplinkos taršą.

Autorė: Donata Majauskienė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.