Padėtis aštrėja – Kinija ruošia atsaką JAV tarifams

Atsakydama į Vašingtono planus muito tarifais apmokestinti importuojamų prekių iš Kinijos už maždaug 60 mlrd. dolerių, Kinija greitai paskelbs sąrašą apmuitinamų prekių iš JAV. Tokią informaciją skelbia leidinys „Global Times“.

JAV prezidentas D.Trumpas (kairėje) ir Kinijos vadovas Xi Jinpingas.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
JAV prezidentas D.Trumpas (kairėje) ir Kinijos vadovas Xi Jinpingas.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 28, 2018, 9:46 AM

Trečiadienį publikuotame straipsnyje rašoma, kad kinai taikysis į visą eilę svarbių importuojamų prekių iš JAV.

Didelę auditoriją turintį leidinį „Global Times“ globoja oficialus komunistų partijos laikraštis „People's Daily“, bet „Reuters“ pažymi, kad „Global Times“ pozicija visada yra tolygi Kinijos vyriausybės pozicijai.

Įtampa tarp Pekino ir Vašingtono ypač paaštrėjo praėjusią savaitę, kai JAV prezidentas Donaldas Trumpas paskelbė muito tarifus importuojamoms prekėms iš Kinijos už maždaug 60 mlrd. dolerių.

„Lyginant su Kinijos sąrašu, JAV sau kenkia labiau nei Kinijai. Kuo žingsniai bus griežtesni, tuo didesnę įtaką pajus Vašingtonas“, – rašo „Global Times“.

„Tai bus skausmingas smūgis prekybos karais grasinančiam Vašingtonui. JAV sumokės už radikalią politiką Kinijos atžvilgiu“, – prideda leidinys.

„Global Times“ taip pat rašė, kad JAV yra naivūs tikėdamiesi, jog Pekinas sutiks su esą nelogiškais jų reikalavimais bei pažymėjo, kad Kinijos ekonomika šiuo metu yra „stipri ir stabili“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.