Danas Arlauskas: NSGK kaltinimai pakankamai grėsmingi, esame sutrikę

 Lietuvos darbdavių konfederacijos vadovas Danas Arlauskas mano, kad Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto (NSGK) tyrimo dėl verslo grupių įtakos politiniams procesams išvados meta šešėlį ant viso šalies verslo, o pats tyrimas turėjo būti išsamesnis. Jo nuomone, tyrimo išvados kelia nerimą.

Danas Arlauskas.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Danas Arlauskas.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 31, 2018, 12:59 PM

„Tai, kas vakar buvo pagarsinta, kelia didžiulį nerimą. Mes turime informaciją, kuri yra paskelbta. Buvo išreikštas požiūris. Mes nežinome visų detalių. Tas komitetas ir konkrečiai ponas Bakas suformavo kaltinimus ir jie yra pakankamai grėsmingi. Šioje vietoje mes esame sutrikę“, – teigė D. Arlauskas.

Anot jo, patvirtinus išvadas, buvo mestas šešėlis visam šalies verslui. 

„Metamas didžiulis šešėlis visam verslui. (...) Dabar visi apskritai žiūrės įtariai į verslą“, – sakė D. Arlauskas.

Jo nuomone, neteisėta verslo įtaka politikams turi būti tiriama, bet Seimo komiteto tyrimas buvo per siauras.

„Man peršasi nuomonė, kad visos spalvos sutirštintos yra ir aš daugiau įžvelgiu šiek tiek neatsakingą politikų minties formulavimą ir išvadas. (...) Apsivalymo procesą mes sveikiname. Labai gerai, kad apie tai kalbama, bet išvados man yra neadekvačios. Tiek, kiek mes gavome šių faktų nuotrupas, tai išvados neadekvačios faktams“, – kalbėjo D. Arlauskas.

Trečiadienį NSGK patvirtino tyrimo išvadas, jose daugiausia dėmesio skiriama koncernui „MG Baltic“, „Vilniaus prekybai“ ir Rusijos atominės energetikos milžinei „Rosatom“.

Komiteto išvadose pateikti siūlymai, kaip sumažinti verslo poveikį politikai, ištirti įtartiniausius verslo ir valstybės sandorius, tobulinti partijų finansinę atskaitomybę, keisti žiniasklaidos reguliavimą ir užkardyti parlamentinio tyrimo metu sukauptos informacijos nutekinimą.

Autorius: Pranciškus Vaišvila

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.