Smulkiajam verslui - lengvesnės paskolų sąlygos

Smulkiojo ir vidutinio verslo atstovai verslo pradžiai ir plėtrai dar pusmečiu ilgiau, t.y. iki šių metų pabaigos galės pasinaudoti lengvatinėmis finansavimo sąlygomis iš Atviro kreditų fondo. Tokia galimybė atsirado bendrovės „Investicijų ir verslo garantijos“ (INVEGOS) fondo Priežiūros komiteto sprendimu pakeitus dalį finansavimo iš priemonės „Atviras kreditų fondas“ sąlygų.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt inf.

May 6, 2014, 4:03 PM, atnaujinta Feb 14, 2018, 6:26 AM

Bankai pasirašyti sutartis su smulkiojo ir vidutinio verslo (SVV) subjektais dėl paskolų teikimo iš Atviro kreditų fondo (AKF) galės iki 2014 m. gruodžio 31 d., o atitinkamai AKF lėšų grąžinimo terminas pratęsiamas iki 2020 m. gruodžio 31 d. (anksčiau numatytas terminas buvo 2018-12-31). Taip pat INVEGOS fondo Priežiūros komiteto sprendimu fondas padidinamas 15 mln. litų suma, ir šiuo metu sudaro 165 mln. litų.

„Matydami, kad verslas ėmė aktyviau skolintis ir naudotis finansų inžinerijos priemonėmis, priėmėme sprendimą sudaryti dar palankesnes finansavimo sąlygas iš Atviro kreditų fondo. Padidinus AKF sumą ir papildžius šios priemonės sąlygas, verslininkai gali pasinaudoti lengvatinėmis paskolų sąlygomis ilgesniam laikui", – sakė ūkio viceministras ir INVEGOS fondo Priežiūros komiteto pirmininkas Marius Skarupskas.

Nuo INVEGA administruojamo Atviro kreditų fondo veiklos pradžios iki 2014 metų pirmojo ketvirčio pabaigos beveik 400 labai mažų, mažų ir vidutinių įmonių investicijoms ir plėtrai jau panaudojo 136,58 mln. litų ES struktūrinių fondų lėšų, bendra investicijų su bankų lėšomis suma, pasiekusi verslą – 185,78 mln. litų.

„Pratęsus skolinimo terminą ir padidinus fondą, atsivers daugiau galimybių verslo plėtrai Lietuvoje. Tikimės, kad šiomis lengvatinėmis paskolomis verslo pradžiai ar plėtrai dar pasinaudos bent 40 šalies įmonių“, – kalbėjo INVEGOS generalinis direktorius Audrius Zabotka.

Pasinaudoti lengvatinėmis paskolomis, kredito linijomis smulkiojo ir vidutinio verslo (SVV) subjektai galės iškart po to, kai bankai atnaujins bendradarbiavimo su INVEGA dėl paskolų teikimo iš AKF sutartis. Lengvatines AKF paskolas teikia AB bankas „Finasta“, taip pat AB bankas „Citadele“ ir UAB Medicinos bankas, pastarieji du bankai jau atnaujino bendradarbiavimo sutartis ir finansavimą teikia pagal naujas sąlygas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.