Kaunietės pirkti bikinio traukia ir į „skuduryną“

Karšta vasara it magnetas traukia į paplūdimius. Lepintis saule itin smagu kūną pridengus nauju maudymosi kostiumėliu. Ar žinote, kad figūrą išryškinantį bikinį Kaune galima įsigyti ir už vos kelis litus?

Gerai atrodyti paplūdimyje galima įsigijus ir nebrangų maudymosi kostiumėlį.<br>M.Patašiaus nuotr.
Gerai atrodyti paplūdimyje galima įsigijus ir nebrangų maudymosi kostiumėlį.<br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Iveta Skliutaitė

Jun 14, 2014, 6:00 AM, atnaujinta Feb 12, 2018, 9:12 PM

Paskutinio mados šauksmo besivaikančios dailiosios lyties atstovės kiekvieną vasarą įsigyja po naują ar net kelis seksualius maudymosi kostiumėlius.

Tačiau ne prasčiau atrodyti gali ir tos poilsiautojos, kurios maudynių garderobui nutaria skirti gerokai kuklesnę sumą.

Leidžiantis į pigių bikinių paieškas būtina apsiginkluoti kantrybe ir nestokoti fantazijos, rašo "Lietuvos rytas". 

Madingi – raštuoti drabužiai

Lietuvos ir užsienio apatinių drabužių bei sportinių prekių parduotuvėse dar prieš maudynių sezoną akys raibsta nuo naujausių kolekcijų bikinių.

2014 metų maudymosi kostiumėliai žaismingi ir daugiausia dekoruoti raštais: gėlėti, dailinti gyvūnų kailių ornamentais, dryžiais. Madingos juostos formos liemenėlės be petnešėlių arba su nusegamomis. Ne tik apkūnių formų, bet ir saugančioms kūną nuo saulės moterims šįmet dizaineriai siūlo rinktis gana uždarus vientisus maudymosi kostiumėlius.

Iš gausybės maudymosi kostiumėlių išsirinkti tinkamiausią ir labiausiai patinkantį tikrai nesudėtinga. Tačiau geros kokybės, žinomo gamintojo ir šiųmečio modelio pirkiniui reikia skirti 150–350 litų.

Pirkti bikinį turguje būtų nedrąsu, nors šie daiktai čia parduodami už 30–100 litų (pardavėjų teigimu, populiariausi kainuoja 50–60 litų). Tikėtina, kad jau po pirmos dienos paplūdimyje tokio abejotinos kokybės maudymosi kostiumėlio spalva išbluks.

Nuo bikinių pasiūlos lūžta ir interneto parduotuvės. Jose kainos siekia nuo maždaug pusšimčio iki pusantro šimto litų.

Tačiau galima tik spėlioti, ar pavyks įsigyti tinkamo dydžio drabužį, ar jo formos idealiai susilies su kūnu, spalva nesiskirs nuo matytos monitoriaus ekrane, o audinys nebus peršviečiamas dar prieš maudynes.

Pasijuto pirkėjų antplūdis

Pirkti maudymosi kostiumėlį galima ir dėvėtų drabužių parduotuvėse. Klausite, ar normalus žmogus pirks kieno nors nešiotą, iš mados išėjusį apatinį trikotažą?

Su tuo nesutiktų daugelis mėgstančiųjų užsukti į „skudurynus“. Šios savaitės pradžioje vieno dėvėtų drabužių tinklo parduotuvėse Kaune buvo pristatyta nauja kolekcija. Tai reiškia, jog buvo siūlomos visiškai naujos ar nedaug dėvėtos prekės.

Kaip kaskart per naujos kolekcijos pristatymą, pirkėjos plūste plūdo į parduotuves. Daugelis iš karto suko maudymosi kostiumėlių link. Kiekvienoje parduotuvėje jų – bent kelios dešimtys.

Gausu žinomų prekių ženklų

Dėvėtų prekių parduotuvėse daugiausia – klasikiniai dviejų dalių vienspalviai ar margi maudymosi kostiumėliai, tačiau yra ir tokių, kuriuos apsivilkti galėtų tik drąsios ir atvirai savo grožybių rodyti nesigėdijančios mauduolės.

Trokštančioms kuo daugiau pridengti kūną nuo saulės spindulių ar itin kuklioms siūlomi vientisi, dažniausiai juodi ar tamsiai mėlyni bikiniai. Drovuolėms – maudymosi kostiumėliai su sijonais.

Nustebino trys dalykai. Pirma – ne ant vieno bikinio puikuojasi popierinė etiketė, rodanti, kad daiktai visai nauji. Įrodymas, kad šie bikiniai nedėvėti – kelnaitėse dėl higienos įklijuota celofano juostelė.

Antra – ant dažno maudymosi kostiumėlio žinomų apatinių ar sportinių drabužių firmų ženklai. Kokybės vertintojai žino, jog garsūs gamintojai drabužius siuva iš maudynėms ir deginimuisi pritaikyto audinio.

Mažos kainos verčia stebėtis

Pagrindinis dalykas, kuris į dėvėtų prekių parduotuves vilioja pirkėjus, – kainos. Maudymosi kostiumėlį, jeigu pasiseks, naują ir žinomo gamintojo, čia įsigysite neišleidusios daugiau kaip 20 litų.

„Skudurynuose“ dažnai perkančios moterys gyrėsi, kad geros būklės ir kokybės maudymosi kostiumėlį joms yra tekę rasti ir už 5–7 litus.

Susiruošusioms į dėvėtų prekių parduotuvę verta iš anksto apsiginkluoti kantrybe. Pageidaujamos spalvos, rašto ir tinkamo dydžio bikinį, ypač jeigu esate nestandartinių formų, rasti pavyks tikrai ne iš karto.

Nebent jį sukomplektuotumėte pačios, nes šiose prekyvietėse daug pavienių maudymosi kelnaičių ir liemenėlių. Fantazijos nestokojančios moterys, derindamos atskiras dalis, sugeba sukomplektuoti ne vieną maudymosi kostiumėlį. Daugiausia galima rasti M ir XL dydžio bikinių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.