Kredito davėjams už netinkamą reklamą - baudų rykštelė

Lietuvos banko Priežiūros tarnyba už netinkamą reklamą vartojimo kredito davėjui - bendrovei „Bobutės paskola“ skyrė 10 tūkst. litų baudą.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt inf.

2014-07-21 10:56, atnaujinta 2018-02-11 20:24

Šių metų balandžio mėnesį bendrovė „Bobutės paskola“ per televiziją skleidžiamoje vartojimo kreditų reklamoje buvo aiškiai ir pastebimai nurodomas tik įmokos dydis („Velykinis bobutės pasiūlymas – 99 litų mėnesinė įmoka“), o kita standartinė informacija apie vartojimo kredito sutartį buvo rodoma ekrano apačioje, gerokai mažesniu šriftu nei informacija apie mėnesio įmokos dydį.

Taip bendrovė pažeidė Vartojimo kredito įstatymo reikalavimą standartinę informaciją reklamoje pateikti pastebimai.

Lietuvos banko parengtose Finansinių paslaugų reklamos gairėse, aiškinant reklamos pastebimumo reikalavimą, nurodoma, kad standartinės informacijos tekstas neturi būti pateiktas mažesniu ar sunkiau įskaitomu šriftu, palyginti su kita reklamoje teikiama informacija.

Standartinė informacija – tai palūkanų norma, bendra vartojimo kredito suma, bendra vartojimo kredito kainos metinė norma ir kt.

Baudos dydis bendrovei „Bobutės paskola“ buvo paskirtas atsižvelgiant į pažeidimo pobūdį bei mastą ir į tai, kad bendrovė posėdžio metu pripažino padarytą pažeidimą.

Vadovaudamasi Vartojimo kredito įstatymo 35 straipsniu, priežiūros institucija, dėl šio įstatymo nuostatų pažeidimo priėmusi sprendimą, po 30 kalendorinių dienų jį paskelbia savo interneto svetainėje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.