Gąsdina mokesčių inspekcijos užmojai? Kreipkitės į mūsų ekspertą

Pranešę apie Seime kelią besiskinančias Mokesčių administravimo įstatymo pataisas, kurios pinigų vaikui padovanojusią motiną gali paversti nusikaltėle, o neišsaugojusį prieš keletą metų žmonai pirkto žiedo kvito vyrą – šalies priešu, sulaukėme milžiniško skaitytojų susidomėjimo. Kadangi ši tema daugeliui kol kas tamsesnė už komunisto biografiją, nutarėme šio to imtis: pateiksime eksperto atsakymus į jus jaudinančius klausimus dėl įstatymo pataisos.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2014-09-20 15:24, atnaujinta 2018-01-30 06:36

Suprantama, kad šią pataisą sukurti paskatino geriausi ketinimai. Taip, Lietuvoje minios žmonių piktnaudžiauja išmokomis, dar didesnės minios slepia pajamas ir žlugdo savo Tėvynės ateitį. Suprantama, kad kaltindamas visus kitus vagystėmis, dažnas itin atlaidžiai žiūri į tai, kad pats gyvena pasivogtą gyvenimą.

Tačiau taip pat suprantama, kad gerais ketinimais ir kelias į pragarą grįstas. O nepatikrinti, kupini neapibrėžtumų įstatymai padaro kur kas daugiau žalos sąžiningiems, negu pakenkia įgudusiems jų brūzgynuose rasti lobių sukčiams.

Įpratę, kad visi valdžios rengiami netikėtumai baigiasi nemalonumais, žmonės sunerimo. O informacijos šia tema stoka neskatina nei didesnio pasitikėjimo valstybe, nei didesnės dvasinės ramybės.

Todėl siūlome pagalbą. Visiems, norintiems aiškumo. Norėdami geriau suprasti naujai siūloma tvarką, išsiaiškinti, ką daryti, kad netaptumėte atsitiktine mokesčių inspektoriaus auka, siųskite rūpimus klausimus el. paštu verslas@lrytas.lt. Į juos atsakys viešosios įstaigos „TaxHelp“ mokesčių ekspertas Mindaugas Palijanskas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.