Vaikai dažnai susižeidžia, tačiau tėvai neskuba jų drausti

Mažamečiai (4-10 metų) vaikai – pakankamai rizikinga visuomenės grupė, kalbant apie nelaimingų atsitikimų tikimybę. Deja, tik trečdalis tėvų draudžia vaikus nuo nelaimingų atsitikimų. Nemaža dalis suaugusiųjų grėsmę, jog jų vaikai gali susižaloti, įžvelgia, tačiau drausti neskuba. 22 proc. tėvų vaikų nedraudžia, nes nemano, jog tai būtina.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Oct 1, 2014, 6:35 PM, atnaujinta Jan 28, 2018, 11:07 PM

Tokias tendencijas atskleidžia draudimo bendrovės „Gjensidige Baltic“ Lietuvos filialo užsakymu atlikta mažamečius vaikus auginančių tėvų apklausa.

„Apklausos rezultatai, parodę, jog beveik pusė tėvų svarsto apie galimybę apdrausti savo mažamečius vaikus, nuteikia pozityviai. Tai iliustruoja ir kasmet didėjantis domėjimasis šia draudimo rūšimi. Labiausiai draudimo sutarčių skaičius ūgteli rudens ir žiemos mėnesiais, kuomet anksti temsta, gatvėse būna slidu“, – teigė „Gjensidige Baltic“ Baltijos šalių nelaimingų atsitikimų ir kelionių draudimo produktų vadovė Ingrida Šarkienė.

Apklausos duomenimis, 39 proc. tyrime dalyvavusių tėvų nurodė, jog jų vaikams jau yra tekę patirti traumą. Beveik ketvirtadalis tėvų nurodė, kad trauma buvo patirta namų aplinkoje, 17 proc. paminėjo kiemą, o 7 proc. nurodė, kad trauma buvo patirta darželyje ar mokykloje. Ugdymo įstaigose vaikų patiriamas traumas dažniau paminėjo miestų gyventojai. Draudimo bendrovės duomenimis, dažniausiai vaikai susižeidžia griūdami.

„Norėdami sumažinti vaikų traumų skaičių, tėvai turėtų imtis papildomų priemonių. Tos priemonės labai paprastos ir daugeliui žinomos. Pavyzdžiui, reikėtų stengtis, kad vaikai vieni nevaikščiotų tamsiu paros metu, laisvalaikį leistų tik saugiose žaidimo zonose, vertėtų parūpinti apsaugas prieš išleidžiant vaiką važinėtis dviračiu ar riedučiais, pasirūpinti saugia, neslidžia avalyne“, – kalba „Gjensidige Baltic“ atstovė Ingrida Šarkienė.

Draudimo bendrovės statistiniai duomenys rodo, kad vaikų draudimas nuo nelaimingų atsitikimų labiau paklausus vyresnio mokyklinio amžiaus vaikų grupėje. Taip pat pastebėta, kad apie 70% draudimo nuo nelaimingų atsitikimų sutarčių, kuriomis draudžiami vaikai, sudaromi didžiuosiuose Lietuvos miestuose. Bendrovės „Spinter tyrimai“ rugpjūčio pabaigoje atliktoje apklausoje dalyvavo 207 respondentai, auginantys 4-10 m. amžiaus vaikus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.