Rusijos oligarchai patyrė Bulgarijos BVP dydžio nuostolius

Didžiavalstybiška prezidento Vladimiro Putino politika brangiai kainuoja Rusijos oligarchams. Nuo šių metų pradžios jie prarado bemaž 50 mlrd. dolerių, rašo Vokietijos laikraščio „Die Welt“ apžvalgininkai Anja Ettel ir Holgeris Zschäpitzas. Nuostoliai paskaičiuoti, remiantis „Bloomberg“ duomenimis. Ši suma prilygsta Bulgarijos BVP.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2014-11-10 15:13, atnaujinta 2018-01-21 21:23

Didžiausius nuostolius patyrė kontroliuojančiosios investicijų bendrovės „Sistema“ steigėjas Jevgenijus Jevtušenkovas, buvęs tarp pačių turtingiausių Rusijos žmonių. Jo turtas sumažėjo beveik dviem trečdaliais ir šiandien yra apie 2,7 mlrd. dolerių.

Nemažai nuostolių patyrė ir vienas iš artimiausių V.Putinui žmonių Genadijus Tymčenko. Nuo metų pradžios multimilijonierius, patekęs į JAV sankcijų sąrašą, neteko 36 proc. savo turto, kuris šiandien vertinamas 7,1 mlrd. dolerių.

Oligarchų turtą apkarpančios žirklės neaplenkė ir turtingiausio Rusijos tūzo Ališero Usmanovo. Jis prarado apie 25 proc. savo turto ir dabar jo turi už 15,3 mlrd. dolerių, rašo laikraštis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.